Chateau Vartely

Distanţa de la Chişinău: 45 km
Perioada de timp pînă la locul excursiei: 50 min
Durata excursiei: 2 ore

 

Compania Î.M. "Chateau Vartely" SRL este un producător a vinurilor calitative de soi, din cele mai bune soiuri europene de struguri, care cresc în zonele Centrale şi de Sud ale ţării.

"Chateau Vartely" este o întreprindere vinicolă relativ tînără, dar destul de ambiţioasă în sensul bun al cuvîntului, care este amplasată nemijlocit în zona Orheiului, unde pînă în prezent trăiesc şi se transformă în realitate bogatele tradiţii naţionale de cultivare a viţei de vie şi producere a "licorilor zeilor" - vinurilor.

Soiurile europene clasice de struguri, utilizate la producerea vinului, determină spectrul de asortiment: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Traminer, Sauvignon, Feteasca.

În ultimii patru ani vinurile de la Chateau Vartely, şi-au găsit numeroşi admiratori în toate colţurile lumii. Despre ce vorbeşte volumul total al exportului în aşa ţări cum ar fi: SUA, Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Cehia, China, România, Ucraina, Kazahstan şi Kîrgîstan.

Compania "Chateau Vartely", va întîlni ospitalier fiecare vizitator în gospodăria sa vinicolă, va transforma degustarea într-o adevărată sărbătoare pentru cei, care cel puţin pentru o clipă au încercat să pătrundă în tainele acestor licori Dumnezeieşti. Astfel fiecare oaspete poate alege vinul care i se potriveşte cel mai bine, deoarece în Moldova nici un vin nu repetă un altul. Cunoscătorii vor descoperi pentru sine buchetul de vinuri, care vor aminti dinamismul şi rafinamentul dansului moldovenesc. Acesta vă va ajuta să înţelegeţi mai bine Moldova – unica ţară din lume, care după configuraţia sa aminteşte forma unui strugure de poamă.

Complexul hotelier
Pentru cei care vin în Moldova cu scopul de a se relaxa şi cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile locale, există complexul de odihnă "Chateau Vartely”, care se află pe colina Orhei, de unde se deschide o splendidă privelişte a oraşului Orhei şi a văii rîului Răut. Bine aţi venit în atmosfera "odihnei rurale ".
Standardul european, deservirea excelentă, programele speciale – toate acestea vă sunt oferite de Complexul hotelier "Chateau Vartely”, care este reprezentat de patru case, amenajate fiecare în stilul său propriu, pentru a vă putea simţi confortabil, uşor şi degajat.

CAMERELE
Cele 12 camere hoteliere sunt executate în culori elegante pastelate, ce creează o atmosferă armonioasă. Toate camerele sunt dotate cu toate comodităţile necesare unui călător modern: mobilă comodă şi funcţională, climatizor, TV, accesorii pentru igienă personală, halat de baie. Veţi putea de asemenea să vă întremaţi sănătatea în sauna confortabilă, să jucaţi biliard sau nard cu prietenii. Pentru amatorii de solitudine, casele sunt îngrădite cu frumoase ziduri de piatră şi curte interioară cu flori şi terasă, unde veţi putea admira priveliştile pitoreşti şi savura cafeaua de dimineaţă.

În prima căsuţă se află recepţia, sauna şi biliardul.

Cea de-a doua şi a treia căsuţă: 4 camere, terasă, dormitor cu pat dublu, sală de baie cu cabină pentru duş, mobilă moale, televizor şi toate accesoriile necesare.

Cea de-a patra casă (Vip): casă cu două etaje, cu mansardă şi balcoane, patru apartamente a cîte două camere, mobilă moale, două săli de baie, cămin, home cinema.

Restaurantul

La cîţiva paşi de hotel se află restaurantul “Chateau Vartely”, unde bucatele moldoveneşti şi europene nu vă vor lăsa indiferenţi, iar asortimentul bogat de vinuri moldoveneşti vă va face sejurul dumneavoastră de neuitat. În acelaşi timp veţi putea admira priveliştile naturii, care se deschid de la terasa restaurantului. Pentru gurmanzi sunt create meniuri speciale, ce corespund dorinţelor acestora.
În subsol se găsesc trei săli de degustare. Aici veţi lua cunoştinţă cu particularităţile vinurilor “Chateau Vartely”, veţi cunoaşte cele mai bune sorturi de vinuri din lume, şi veţi afla totul despre provenienţa, particularităţile, păstrarea şi regulile de servire a lor. Vă aşteaptă degustarea vinurilor recunoscute din ţări, care au ocupat locuri demne pe harta vinicolă a lumii.
Primul etaj are ieşire la terasa de vară, de unde se deschide o privelişte splendidă la oraşul Orhei şi valea rîului Răut. Sala de banchete şi scena sunt destul de mobile, ceea ce permite organizarea fourchette-urilor pentru 250 persoane. Mansarda comodă este executată în stil modern, cu 18 măsuţe pentru 4 persoane şi o masă pentru 12 persoane cu privelişte la terasă. În centrul sălii se află tejgheaua de bar sub formă de П – rusesc. Balconul deschis – este locul relaxării de seară la aer liber, unde veţi putea savura gustul rafinat al vinului şi admira apusul de soare în fotoliile-balansoar.

La dispoziţia dumneavoastră sunt puse de asemenea camera trabucurilor, unde veţi putea combina trabucurile, narghilea, coniacul de cea mai înaltă calitate şi jocul de nard sau şah.

Serviciile ghidului: rusă, română, engleză, germană

Servicii de transport: Minivan, Minibus, Autobus

Sfaturi pentru turişti:

haine uşoare (temperatura 12-14ºС şi umiditatea 85–95%)

încălţăminte şi haine comode

aparat de fotografiat

Partenerii nostrii