Descrierea tarii

 Valuta

Lira cipriot  - liră, este echivalentă cu 100 de cenţi şi eliberată în bancnote de 1,5,10, 20 şi 50 cenţi. O liră este echivalentă aproximativ cu 2 USD.

 

Populaţia

Ciprioţi de origine greacă, turcă şi locuitori de origine romanică.

Limba de stat

Limba oficială este greaca. Limba engleză este de asemenea foarte bine răspândită, mai rar limba franceză şi germană. Cu atât mai mult personalul din sectorul turistic cunoaşte foarte bine limba rusă.

Transportul

Autobuzul este forma cea mai răspândită şi ieftină de transport în Cipru. Liniile de autobuz conectează în mare parte toate colţurile ţării. Pe lângă aceasta trebuie remarcat faptul că zborurile pe distanţe lungi sunt efectuate nu prea des – de  regulă nu mai mult de două ori pe zi. În zilele de duminică autobuzele nu circulă în general.  Pentru o călătorie cu autobuzul veţi achita maximum 2,5 CYR şi aceasta numai în cazul în care veţi străbate întreaga ţară de la un capăt la altul.

Cu taxiul veţi ajunge în orice punct al insulei – numai să aveţi bani. Dacă va-ţi decis să călătoriţi cu taxiul, nu e nevoie să-l luaţi din stradă – este mai simplu să cereţi administratorului hotelului să vă cheme taxiul prin telefon.  În afara hotelului  puteţi intra în orice cafenea, restaurant sau magazin – acolo cu siguranţă vă vor chema un taxi, de curând ce vor înţelege ce solicitaţi dumneavoastră. Includerea taximetrului se efectuează nu din momentul apelului, dar din momentul în care aţi ajuns la destinaţie, ceea ce este plăcut. 

Partenerii nostrii