Grecia / Chalkidiki

 

Halkidiki – trident al Poseidonului

Peninsulă care prin conturul său aminteşte de arma înfiorătoare a domnitorului adîncurilor marine Poseidon, Halkidiki atrage turiştii prin cele 3 „braţe” din care este compusă –Muntele Athos, spre care tind să ajungă pelerinii şi credincioşii; Kassandra modernă ademeneşte iubitorii de viaţă frumoasă şi plaje luxoase; Sithonia este pentru cei care adoră natura candidă şi izolarea cu ea. Dar pe toate cele trei „braţe” domneşte soarele, marea şi briza.

Pe peninsula Muntelui Athos încă mai sunt păstrate tradiţiile călugărilor bizantini, care îşi duc credinţa de mai mult de un mileniu. Aici dealurile sunt acoperite cu grădini luxuriante de citrice şi măslini, călugării cultivă struguri şi pescuiesc, în special pentru propriile mese. Cetăţile ce se înalţă chiar din pante –sunt acele mănăstiri bizantine, care s-au păstrat fără schimbări majore chiar din secolul al X-lea. Moravurile stricte a religiei devotate Bizanţului nu au atenuat ralităţile contemporane – intrarea pe tritoriu al femeilor şi copiilor este strict interzisă.

Sithonia, în comparaţie cu Muntele Athos, nu este atît de riguroasă. Stîncile întretăiate de golfuri, ascund de ochii curioşi plajele cu nisip alb, unde poţi asculta melodia mării savurînd băile în apele-i calde. Numai ţipătul pescăruşilor sau gălăgia valurilor jucăuşe mai pot sparge calmul şi liniştea ce domneşte pe insula Sithonia.

Fermecătoarea şi moderna Cassandra – exact opusul insulei Sithonia şi Muntelui Athos. Aici vei găsi o mulţime de feluri de a te distra, pentru că în fiecare zi de vară aici are loc vre-un festival tematic.

Între excursiile de studiere a tuturor obiectivelor turistice şi odihna pe nisipul fin, poţi dedica cîteva zile şi sănătăţii proprii – în sătucul Agia Paraskevi se află un izvor termal unic, care oferă o nouă şansă tinereţii şi sănătăţii.

Halkidiki – înseamnă farmecul şi eleganţa insulei Cassandra, plajele sălbatice din tihnita Sithonia şi severitatea lui Athos. Halkidiki este o miniatură a Greciei, cu dragostea sa faţă de veselie şi distracţie, discuţii lente în răcoarea tavernei. Halkidiki este ceea ce rămîne în suflet pentru totdeauna! 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii