Locurile de interes

 Turiştii, care vin din toată lumea, au o posibilitate unică de a se atinge de marea istorie: minunea arhitecturii mondiale Acropola din Atena, Palatul din Cnossos şi alte monumente ale acestei civilizaţii pe insula Creta, Templul lui Poseidon din Sounion, Templul lui Apollo din Delfi, mănăstirile unicat din Meteora, minunatele descoperiri din perioada  Macedoneană şi Bizantină  din Salonic şi alte oraşe ale Macedoniei. În Grecia fiecare bucăţică de pămînt – este istorie!
Delfi – sanctuarul lui Apollo în Fokida, unde se afla renumitul oracul şi se disputau Jocurile Pitice. Natura şi ruinele antice se contopesc aici într-un mod cu totul magnific, accentuînd frumuseţea unei alteia. Aici puteţi vizita templul lui Apollo, teatrul, stadionul, muzeul, să vă spălaţi cu apa din izvorul Castalia (care conform legendei întinereşte), să vedeţi “buricul Pămîntului” şi piatra Sibilei.
Olimpia – încă din timpurile preistorice la fiecare patru ani aici se disputau Jocurile Olimpice în cinstea lui Zeus. Din momentul reînceperii Jocurilor în 1896 aici, în sanctuarul antic, a fost din nou reaprins focul olimpic. De aici el porneşte călătoria sa pînă la locul desfăşurării următoarelor Jocuri Olimpice.
Meteora – este un complex mănăstiresc medieval unicat. Aproximativ o mie de stînci enorme se înalţă perpendicular deasupra oraşului Kalambaka şi satul Kastraki. Aceste stînci gigantice provoacă vizitatorilor stupoare şi mirare datorite provenienţei lor fantastice. 
Peştera Petralona. Aici în anul 1960, la înălţimea de 250 metri deasupra nivelului mării, au fost găsite rămăşiţele celui mai vechi om – omul de Neanderthal, avînd o vîrstă de 200 mii ani, precum şi rămăşiţele diferitor animale, ce aveau o vîrstă de 500 mii ani. Peştera se află la 800 metri de orăşelul Petralona în Halkidiki.
Micene – oraş şi cetate în partea de nord a Peloponezului. În a doua jumătate a celui de al II mileniu î.e.n. aici se afla unul din centrele uneia din celei mai vechi civilizaţii, ce a primit denumirea de Miceniană. În Micene se află renumita “Poartă a Leilor”, mormîntul lui Agamemnon şi palatul regal.
Epidaur – teatru. Construit în sec. IV î.e.n. El s-a păstrat foarte bine şi în prezent se foloseşte conform destinaţiei sale. Festivalul “Epidauria”, care se desfăşoară aici în prezent, include în sine reprezentanţii muzicale şi teatrale.
Creta – cea mai mare insulă a Greciei, leagănul uneia din cele mai vechi civilizaţii antice de pe pămînt – Minoică, locul de care este legată legenda despre Dedal şi Icar. Pînă în prezent s-au păstrat ruinele unui splendid monument al acelei epoci – palatul din Cnossos. Creta – este de asemenea o insulă, care are toate condiţiile pentru o vacanţă splendidă – plaje de nisip, mare albastră liniştită, soare fierbinte şi hoteluri de lux.

Partenerii nostrii