Descrierea tarii

 Clima

Clima Greciei este blîndă, mediteraneană: iarna caldă şi umedă şi vara fierbinte şi uscată. Sezonul de scăldat în Grecia se începe de la jumătatea lunii mai şi se termină la sfîrşitul lunii octombrie. Lunile aprilie şi mai – sunt cele mai frumoase luni, atunci cînd totul înfloreşte şi înverzeşte. Temperatura medie în luna ianuarie este de aproximativ 9 С, în iulie - 27 С.

Valuta: Euro. Valuta poate fi schimbată la bănci, care lucrează de luni pînă joi de la 08.00 pînă la 14.30, iar vineri pînă la 14.00 sau la punctele de schimb valutar, care sunt deschise şi după 17.00

Populaţia: 10,66 milioane oameni, dintre care 1,4 milioane locuiesc pe insule. Aproape 90% - sunt greci, cealaltă parte este formată din albanezi, turci, români, italieni şi alte popoare.

Limba de stat: limba greacă. Dar se vorbesc şi limbile engleză, franceză şi germană.

Transportul
În taxiuri, în cadrul oraşului, achitarea se face conform kilometrajului parcurs, însă dacă Dvs. ieşiţi în afara oraşului, sau mergeţi în suburbii se recomandă să vă înţelegeţi cu şoferul despre preţ, deoarece la o distanţă anumită de centru oraşului taxa se schimbă. În orele de noapte (22.00 - 07.00) tariful se măreşte.

Partenerii nostrii