Spania / Tenerife

 

Tenerife: un diamant în colierul Insulelor Canare
 
Natură tumultoasă, nisip auriu, golfuri tihnite, păduri şi stînci – Tenerife e somptuos în frumuseţea sa precum un pandantiv de diamant. În beatitudinea şi liniştea de aici, poţi lua o pauză de la ritmul nebun al vieţii urbane, savurînd melodia valurilor. Sau te poţi distra la o petrecere pe plajă, în compania localnicilor joviali. Iar dacă savoarea plajei şi dansurile te plictisesc, atunci îţi recomandăm să exploatezi valurile abrupte din El Madan, sau să încerci un zbor cu parapanta deasupra insulei. 
Tăcerea stîncilor este ruptă de zgomotul vesel al cascadei, iar în tufişurile pădurilor tropicale, se aude fluierînd pupăza falnică. Ceva mai departe s-a ascuns un golf mai mic, cu o plajă izbitor de frumoasă, presărată de nisip negru, mărginită de valurile calde ale oceanului. Iar pe ramurile copacilor, se văd sărind papagalii multicolori, ciripind cuvinte. Toate aceste sunete, se unesc într-o simfonie melodică ce reprezintă insula Tenerife, o simfonie ce vrei să o asculţi la nesfîrşit. 
Dacă îţi doreşti ceva extremal, iar în sînge fierbe spiritul aventuros, îţi recomandăm să escaladezi vulcanul Teide, şi să vezi toată insula ca în palmă. În parcul cu acelaşi nume, creşte un uimitor copac numit – Arborele Dragonului, cu o răşină de culoare roşu aprins, ce are proprietăţi de vindecare, iar peisajele ce îl înconjoară, par a fi o imagine ruptă de pe o altă planetă. Lava întărită sub forme bizare, formele neobişnuite a copacilor şi plantelor, sunt ca o fantezie futuristică a unui pictor, ce uimesc prin frumuseţe şi graţie. 
Cînd se lasă amurgul şi insula capătă o nuanţă de roz-purpuriu, liniştea de aici explodează în ritmuri incendiare. Lumina orbitoare a restaurantelor, muzica vibrantă a cluburilor de noapte, petrecerile tumultuoase pe plajă şi dansurile pe nisipul moale – se învîrte capul de la acest carnaval al distracţiilor! Poţi sta la terasa confortabilă a unui restaurant cu vedere spre ocean savurînd un pahar de vin auriu Valencian, dulce şi aromat. Ori să te laşi purtat de vibraţiile dansului pînă în zori, pe malul oceanului, condus de melodiile chitarelor în lumina focului. 
Tenerife – înseamnă tăcere şi natură, muzică şi veselie, aventură şi pace. Tenerife este un vis devenit realitae! 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii