Elvetia / Zurich

 

Zurich: o plimbare în trecut şi viitor
 
Zurich - o combinaţie uimitoare dintre arhitectura medievală cu monoliţi moderni, sticlă şi beton. Adică o mulţime de străzi pietonale decorate cu felinare din fier forjat şi parcuri antice. Zürich - un oraş în care se împletesc cultura şi istoria, trecutul şi viitorul, creînd astfel prezentul!
 
Zurich înseamnă plimbări. Lungi şi lente, pentru că în agitaţie poţi pierde frumuseţile acestui oraş. Clopotniţa catedralei Grossmünster, păstrează pînă în prezent gloria trecută, înălţîndu-se împreună cu turnul deasupra celorlate acoperişuri. Sunetul clopotelor se împrăştie peste tot oraşul, sunînd ca un imn al Zurichu-lui. Oraşul vechi farmecă prin clădirile sale şi curţile confortabile prin care trec tuneluri arcuite împodobite cu flori în ghiveci. 
 
Să fii în Zurich şi să nu faci o plimbare pe renumita stradă Bahnhofstrasse, este imposibil. Cele mai prestigioase buticuri ale celor mai faimoase case de modă, magazine de ceasuri şi saloane de bijuterii se află anume aici! Restaurante de lux şi cafenele cu terase de vară, oferă odihna după un shopping incitant cu deliciile bucătarilor locali. 
 
Teatrul de Operă din Zurich – Mecca pentru împătimiţii de teatru şi a înaltei societăţi din Europa. Aici îşi pun şi regizează propriile producţii regizorii renumiţi ai lumii şi de pe această scenă răsună cele mai faimoase voci de operă. 
 
După hrana spirituală ar fi bine să te întăreşti şi cu delicii pentru trup. Cel mai popular restaurant din Zurich  "Gmutlberg", îşi aşteaptă vizitatorii! Ferestrele-vitralii imense, îţi permit ca în timpul cinei să admiri luminile nocturne ale oraşului. Chelnerii zîmbitori îţi vor propune să încerci un fondue Neuchâtel cu un pahar de vin francez Bordeaux. 
 
Zurich - este eleganţa străzilor vechi şi promenadelor de-a lungul coastei în umbra palmierilor mediteranieni. Aromele de aici te vor tenta să intri într-o cafenea drăguţă, pentru a mai gusta o porţie de dulciuri, iar clopotele primăriei vor anunţa începutul unei noi slujbe bisericeşti. Aici strălucesc orbitor panourile vitrinelor iar fanteziile futuristice ale arhitecţilor moderni seamănă mai mult cu imaginile unei cărţi mitice. Zurich - o călătorie în trecut şi viitor ...
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii