Elvetia / Verbier

 

Verbier: Aici locuieşte spiritul de aventură!
 
Aproape două sute de trasee bine îngrijite de orice complexitate, temperatura sub zero grade întotdeauna stabilă în zilele cu soare, pante ameţitoare şi luminile cluburilor de noapte... Verbier demult a devenit celebru printre cele mai moderne staţiuni de munte cu o zonă de schi perfectă şi cu cea mai lungă verticală în Alpi pentru cei care iubesc schiatul şi petrecirele mondene. 
 
Zăpada alunecoasă şi strălucitoare în razele soarelui, trasee bine îngrijite pentru toate gusturile şi posibilităţile – Verbier se poate lăuda cu cele mai pretenţioase pîrtii. Ascensoarele confortabile permit ridicarea spre vîrf după o coborîre incitantă, retrăind emoţiile captivante. 
 
Staţiunea este apreciată de profesionalişti pentru pantele sale „roşii” şi „negre” din creasta Televerbin. Pentru iubitorii de safari pe schiuri sunt destinate Mont Fort şi Toten cu trasee abrubte şi alunecoase, unde marginea dintre risc şi siguranţă este atît de subţitre...
 
Schiorii mai modeşti vor prefera pîrtiile Nendaz și Savoyles. Tot aici, lîngă sat, s-au deschis cîteva şcoli pentru începători şi copii. Programele speciale pentru cei mici, sub supravegherea instructorilor şi educatorilor cu experiență, vor permite părinţilor să savureze din plin sporturile montane în timp ce copiii se distrează cu cei de seama lor. Iar după jocurile incitante, părinţii şi copiii încearcă să facă un omuleţ de zăpadă şi se dau cu sania, după care se încălzesc la o ceaşcă de ciocolată fierbinte. 
 
În Verbier există o mulţime de parcuri de zăpadă pentru snowboarderi, cu half-pipe şi free-ride. În fiecare lună, aici se organizează concursuri fantastice între starurile snowboardingului la freestyle, pe care vin să-i admire lume din toată Europa. 
 
Verbier nu înseamnă doar distracţii în zăpadă şi sport. Dacă îţi doreşti să aculţi tăcerea aerului geros inspirînd aroma pătrunzătoare a pinilor, poţi face o plimbare prin parcul de conifere. Dar cel mai bine poţi aprecia frumuseţile munţilor alpini de la înălţimea unui zbor cu elicopterul, deasupra versanţilor de nea. O astfel de plimbare va fi mai palpitantă de cît orice alt carusel!
 
Verbier – este un loc magic, unde pluteşte spiritul de aventură a sporturilor extreme dar şi a romantismului văilor de zăpadă. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii