Spania / Valencia

 

Valencia şi Costa del Asahara: paradisul oranj
 
În umbra livezilor de portocali, se ascunde bine de arşiţă vechea Valencia. Aerul păstrează o aromă de  Fleur d’orange, de parcă podurile pavate, au fost pulverizate cu parfum, iar razele de soare revarsă  peste zidurile vechi ale Valenciei nuanţe de portocaliu-auriu. Astfel se crează impresia că tot oraşul este făcut din aur. În piaţa Ayuntamiento se plimbă localnicii, în cafenele se serveşte cafea aromată cu prăjiturele în formă de tuburi, iar în ultramodernul Palat al Muzicii, cu o acustică unicală, se organizează concertele celebrităţilor mondiale. 
Oraşul îşi deschide larg braţele către marea Mediterană, trotuarele şi bulevardele duc spre celebrele plaje Malvarosa. De-a lungul litoralului, se întinde pe cîţiva kilometri faleza. Fie zi fierbinte cu soare, fie amurgul purpuriu, aici iubesc să se plimbe atît valencienii cît şi oaspeţii oraşului. 
Iar dacă te îndepărtezi un pic de oraş, atunci se apropie mici şi mari staţiuni – perle a „Staţiunii Oranj”. Şi fiecare staţiune are un şarm aparte, un farmec unic. 
Pe o stîncă uriaşă în mare, stă Castelul templierilor, frumos în culorile sale sumbre. Este un simbol al Peniscolei. De la turnurile şi terasele antice de aici, se deschide o privelişte uluitoare spre marea ce fierbe la picioare. 
Pe coastă, printre portocalii şi migdalii înfloritori cutreeră turiştii. Peniscola, cu străzile sale antice, alei de palmieri şi migdali, cu plaje vaste aurii, este considerat cel mai frumos oraş din Valencia. 
Oropesa del Mar – staţiune tipic spaniolă, cu siestă apatică, carnavaluri răzleţe, plaje aurii şi stînci pitoreşti cu golfurii izolate. Aici ai posibilitatea să te odihneşti, să te distrezi la petreceri, şi să savurezi nemaipomenita paella catalană, ori supa cu carne de rechin, ce se servesc în restaurantele luxoase de pe mal. 
Valencia şi Costa del Asahara – înseamnă peisaje mirifice, valuri calde şi grădini cu portocali înfloritori în luciul roşietic de apus. Înseamnă posibilitatea de a lua o pauză de la vanitatea ritmului modern de viaţă, să te odihneşti aşa cum îţi pofteşte sufletul! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii