Grecia / Myconos

 

Mykonos – Ibiza grecească
 
Un mozaic impresionant din stradele pestriţe, plaje imaculate şi veselie fără limite – Mykonos de mult şi-a atribuit faima insulei Ibiza. Petrecerile gălăgioase, plajele nudiste şi spectacolele incendiare a faimoaselor cluburi de noapte se combină perfect cu romantismul apusurilor de soare în golfurile izolate, cu monumentele antice şi mănăstirile străvechi. Mykonos este unic în atmosfera sa de veşnică sărbătoare, glamour şi farmec, e locul unde niciodată, nimeni nu se va plictisi. 
Semănînd izbitor cu un amfiteatru, cu stradele circulare în jurul insulei şi capitala pe post de scenă – Mykonos uimeşte prin combinarea anticismului cu modernismul. În capitală s-au păstrat hotele şi vile vechi, unele mai deocheate, altele mai luxoase. Poţi rătăci pe străduţele vechi admirînd monumentele şi vechile magazine, poţi vizita o mică tavernă pentru a te delecta cu caracatiţă la grătar cu un pahar de vin alb răcoritor, sau pentru a te întări cu o ceaşcă de cafea aormată. 
Pe strazile înguste, ce seamănă cu nişte serpantine, este uşor să te rătăceşti, cu toate astea, turla bisericii antice a Maicii Paraportiani, ce se înalţă lîngă portul marin, ajută turiştii să-şi găsească mai uşor drumul către hotel sau vilă, pentru că toate căile oraşului duc spre port. 
Plajele din Mykonos, sunt celebre, incendiare, romantice şi chiar calme – familiare, ele sunt atît de atrăgătoare, încît unii turiştii relaxîndu-se pe nisipul de nea, uită să mai viziteze oraşul. 
Paradise şi Super Paradise – faimoasele plaje cu un luxos club de noapte ce oferă posibilitatea de a petrece nopţile în distracţii de la apus pînă la răsărit. Aceste plaje sunt mai degrabă centre distractive sub cerul liber, aici se desfăşoară petreceri glamouroase în stilul tehno. Şi totuşi trebuie de reţinut un lucru: atît plaja Paradise cît şi Super Paradise, sunt faimoase nu numai datorită petrecerioor incendiare ce se organizează aici, dar şi faptului că sunt cele mai mari plaje de nudişti, dar şi locul preferat al homosexualilor. 
Mykonos este vestit pentru dreptul la alegere, dacă cineva îţi doreşte o vacanţă liniştită, relaxîndu-se fără petreceri gălăgioase pe plaja Paradise, se pot găsi o mulţime de alte locuri mai retrase. Plajele Paltis-Yialos şi Psarou se aseamănă între ele pentru respectul impus, pentru luxul hotelelor şi publicul de elită. Agrari şi Elia sunt plajele adorate de cei care preţuiesc liniştea şi vacanţele private. Dintre toate plajele merită sa o menţionăm pe Elia – intimitatea căreia este accentuată de stînci şi pădurea de pini. 
Mykonos înseamnă veselie şi frumuseţe, lux şi libertate, istorie antică şi confort modern. Mykonos creează atmosfera unei veşnici petreceri, petrecere care nu se termină cît răsună muzica pe plaja Paradise....
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii