Grecia / Kos

 

Kos – perlă a Mării Egee
 
Mare calmă, briză uşoară şi o rază de soare în paharul cu frappe... De-a lungul plajei aurii se întind mici cafenele cu umbrele măslinii iar pe litoral se plimbă alene turiştii. Acesta e Kos – insula zilelor tihnite şi temperate. Aici nimeni nicodată nu se grăbeşte, chiar şi timpul aici se scruge mai lent, uneori pare să facă popas într-o mică cafenea pentru a se răcori cu un pahar de frappe. 
Kos – locul de baştină a lui Hipocrate, în capitala insulei s-a păstrat renumitul copac „Sicomor”, sub care doctorul, numele căruia este jurat de viitorii medici, obişnuia să predea lecţiile studenţilor. În chioşcul de alături poţi achiziţiona un pergament ce conţine textul jurămîntului tradus în toate limbile lumii cu frunze de platin. Probabil va fi cel mai reuşit suvenir pentru prieteni. 
Pe insula Kos se află templul Asclepius. Cîndva aici a fost o şcoală de medicină, băi cu apă termală şi un muzeu de anatomie. În prezent, pe ruinele templului se joacă spectacole, răsună muzica, ceea ce oferă ruinelor antice luminozitate şi un aer blînd. 
O excursie pe insula Patmos – nu este doar o aventură marină dar şi o călătorie incitantă. Acest loc e sacru, misterios, aproape mistic – aici şi-a petrecut zilele în exil Ioan Evanghelistul. Avînd aici viziunile despre viitor, a scris cea mai enigmatică carte a Noului Testament – Apocalipsa. Se spune că aici se simte o atmosferă specială de puritate, iar în suflet domneşte armonia. 
Kos – înseamnă mare, plaje aurii, golfuri izolate şi mici insule pustii, unde visează să ajungă îndrăgostiţii. Valurile marine ba se izbesc violent de stînci, ba se strecoară viclean pe nisipul fin. Iar în jur se aude numai foşnetul lin al coroanelor de măslini, printre şoaptele brizei saline. Kos însemană intimitate şi linişte, vindecare prin natură şi pace. Dacă îţi doreşti să opreşti timpul în loc, să faci o pauză de la agitaţie şi aglomeraţie, atunci merită să vii aici, la perla Mării Egee ca să asculţi melodia valurilor marine. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii