Elvetia / Interlaken

 

Interlaken: armonie alpină
 
În verdeaţa pajiştilor alpine şi în razele soarelui strălucitor, neobişnuit de pimăvăratic arată căciulile înzăpezite a piscurilor montane. Este un izvor al cascadelor şi lacurilor cu cele mai curate ape, staţiunea Interlaken este visul turiştilor şi iubitorilor de natură. 
 
Interlaken – înseamnă coline verzi şi strîmtori înguste montane, din care se aruncă zgomotos cascadele peste roci. Cea mai importantă dintre acestea este Trummelbach. De la o înălţime incredibilă cade apa, vuietul căreia poate fi auzit la sute de kilomtri în jur. 
 
Aici te poţi simţi în pielea marinarului Sinbad, trecînd sub pînze pe lac, sau te poţi imagina Icar, plutind în aer cu planorul precum o pasăre. Poţi deveni un cuceritor al piscurilor alpine, iar în timpul iernii să-ţi încerci puterile în cucerirea traseelor de oricare dificultate sau în distracţiile de zăpadă. 
 
În timpul iernii, Interlaken, dintr-o vale alpină de un verde crud se transformă într-o staţiune respectabilă de schi cu o mare varietate de pîrtii. Ceea ce înseamnă Jungfrau pentru profesionişti şi Beatenberg pentru cei mai calmi iubitori de a aluneca pe zăpada crocantă, care străluceşte în mii de scîntei sub razele solare. 
 
Cea mai populară excursie din Interlaken – escaladarea muntelui Jungfraujoch. Pufăind, trenul montan trage vagoanele spre munte, iar de la geamuri se deschide o vedere fantastică spre Alpi. Iar din punctul final, peisajul este de o frumuseţe ce-ţi taie respiraţia: piscurile zăpezii veşnice din munţi, gheţari şi peşteri de gehaţă ce se întind pe mii de kilometri. 
 
Pe muntele Schilthorn se află restaurantul ce a devenit celebru datorită legendarului James Bond. "Pitz Gloria" şi-a făcut apariţia într-un film despre misteriosul agent 007, şi de atunci clienţii nu contenesc să-l viziteze...
 
Vacanţa în Interlaken, înseamnă zile petrecute în armonie cu natura. Estea acea staţiune, unde te poţi bucura de intimitate cu o ceaşcă de ciocolată fierbinte, pe veranda unei cabane de lemn, admirînd versanţii de nea ai Alpilor. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii