Elvetia / Geneva

 

Geneva: rafinament european
 
Cît de frmuoasă e Geneva... aceste cuvinte vor fi rostite de oricine a vizitat vre-o dată acest oraş al havuzurilor şi florilor şi a simţit uimitoarea atmosferă a bulevardelor, pieţelor şi parcurilor. Aici totul se scaldă în flori şi verdeaţă la propriu, aici se găseşte cel mai mare parc din Europa unde mereu înfloresc cinci mii de trandafiri, adăugînd noi soiuri în fiecare an! Pe pajiştile acestui parc vei observa căprioare ce pasc iar în lacurile de apă se bălăcesc stilatele păsări flamingo. 
 
Geneva – un oraş de vis, un oraş cu energie extraordinară, care nu te lasă liber încă mult timp... Plimbările de-alungul coastei sunt un mod frumos de a petrece timpul. Poţi admira celebrul havuz Jeu d'Eau care pulverizează  apă cristalină spre cerul albastru, aruncînd stropi de diamant peste trotuar. Pe fundalul înzăpezit ai Alpilor maiestuoşi, la apus de soare, acest spectacol arată fascinant! 
 
Catedrala genevă Sf.Petru – este cea mai importantă catedrală a Elveţiei, fiind înconjurată de clădiri înalte din sticlă şi beton.
 
Geneva este numită centrul lumii, unde se dezbat teme politicie de nivel mondial.  Palatul ONU este situat într-un parc înfloritor, ce ocupă apropae tot teritoriul acestiua. Pomenindu-se în farmecul grădinii, turiştii se aventurează în jocul  Şah cu figurine imense, sau pur şi simplu savurează soarele în verdele peluzelor şi pajiştilor parcului. 
 
Geneva – înseamnă festivaluri, concerte şi expoziţii în aer liber. Acestea se desfăşoară chiar pe străzile şi pieţile oraşului. Geneva găzduieşte anual celebra expoziţie de maşini, unde cele mai renumite branduri îşi etalează noile produse. După o promenadă pe Grand Rue, te poţi lăsa cucerit de un shopping ameţitor în buticurile caselor de modă sau a fabricilor de bijuterii. 
 
Geneva este atît de rafinată şi elegantă, te inspiră şi îndrăgosteşte, te face să-ţi aminteşti de clipele dulci petrecute în acest mirific oraş, suspinînd: „cît de frumoasă e Geneva...”
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii