Elvetia / Crans-Montana

 

Crans-Montana: soarele de nea ai Alpilor
 
Piscuri de un alb imaculat ai Alpilor, versanţi magnifici plini de lumina mieroasă a soarelui şi o infrastructură perfectă pentru schiat, care a fost apreciată de către „tineretul de aur” al Europei, ce s-au obişnuit cu petrecirele zgomotoase – asta înseamnă Crans-Montana, un paradis al schiurilor. Pentru a se odihni în Crans-Montana, vine nu doar înalta societate elveţiană dar şi cea din Italia, Franţa, Spania...
 
Varietatea pîrtiilor evidenţiază această staţiune printre alte trasee de iarnă elveţiene. Aici vei găsi pante curbate forestiere, ce trec prin coborîri nepopulate. În principal acestea se află pe partea însorită, făcînd zăpada mai moale şi flexibilă. Traseele îngrijite, marcate cu roşu, permit plimbările cu schiurile doar celor ce posedă un nivel înalt de calificare. 
 
Cea mai lungă pîrtie – Plaine Morte, iar pentru fanii de sporturi extreme este La Tula. Traseele marcate cu etichetă albastră, înseamnă neaglomeratul Bella Lui, cu pante bine definite şi zone separate pentru copii, de care se ocupă instructorii profesonişti.
 
Crans Montana – înseamnă campionatul mondial ce se desfăşoară anual la coborîri în viteză European Masters, unde vin pentru a susţine campionii mondiali, fani din cele mai diferite ţări. 
 
Pentru snowboarderi s-a deschis un minunat Snow-Park cu diferite şine „curcubeu”, trambuline şi bordere half-pipe. Sub strigătele de aprobare a spectatorilor, sportivii îşi arată abilităţile. 
 
Seara, cînd oboseala se face simţită, şi fiecare muşchi „scîrţîie” de o trudă plăcută, merită să vizitezi unul din numeroasele restaurante ce oferă o bucătărie diversă din toate ţările lumii. Într-o atmosferă rafinată, cu vedere spre versanţii de nea, poţi petrece timpul confortabil, savurînd deliciile culinarilor elveţieni. 
 
Crans-Montana – înseamnă alunecări la viteză nebună în timpul zilei şi public de elită într-un conac de lux seara. Acesta e locul celor care în loc de vacanţe familiale, preferă distracţia mai  gălăgioasă cu prietenii. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii