Grecia / Atena

 

Atena: magie multiplă
 
Leagănul civilizaţiei, oraş divin, oraşul zeilor şi miturilor... Titlurile cu care a fost onorată capitala Greciei sunt de nenumărat. Aici s-au combinat perfect antichitatea şi modernismul, zgomotul pieţelor şi liniştea străzilor vechi, de parcă s-au întîlnit ziua de ieri cu cea de azi. Atena – înseamnă Acrpolis, a cărui pietre antice au văzut celebrii generali, conducători legendari şi împăraţi geniali. Acropolis este mîndria Atenei şi Greciei, un patrimoniu mondial. 
Templul străvechi al rivalilor eterni Poseidon și Athena, este situat la Cape Sounion, în suburbia Atenei, cu coloane de marmură, lejer şi însorit, uimeşte nu atît prin vechimea sa căt prin armonia şi graţia sa.
Însă Atena nu înseamnă doar pietre antice şi ecouri ale trecutlui. Acest oraş este vestit cu Mall-urile şi buticurile sale, cartiere întregi sunt ocupate de vitrinile ademenitoare şi panourile din neon. Este uşor să te pierzi în spelndoarea şi diversitatea de aici, trecînd de la un butic cu noua colecţie a lui Yamamoto la un salon prestigios de bijuterii sau blană. 
Cu toate acestea, excursiile prin locurile istorice şi plimbările după cumpărături în centrele comerciale locale sunt destul de obositoare, şi atunci îţi vei dori o escapadă în afara oraşului, în umbra plantaţiilor de măslini, lîngă mare şi litoral. Cele mai actuale plaje cu vile somptuoase şi vechi, porturi pentru iahturile luxoase, s-au situat pe „Riviera Ateniană” la periferia oraşului. Aici, în umbra arborilor de pini, se ascund modest cluburi de golf şi corturi de tenis elitare, restaurante prestigioase cu muzică live, şi plaje magnifice cu nisip auriu. 
Atena – înseamnă stil, istorie, modernism şi diversitate. Acest oraş este precum un magician, în stare de a satisface orice pofte şi capricii, de aceea nu lasă pe nimeni indiferent, cucerind prin străduţele sale antice, vitrinele strălucitoare ale magazinelor şi briza moale ce bate dinspre mare. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii