Elvetia / Zermatt

 

Zermatt: miracol unic al Alpilor
 
Varietatea de pante dificile şi natura uimitoare din Zermatt face din această staţiune una dintre cele mai bune nu doar din Elveţia dar şi din toţi Alpii. O mulţime de coborîri dificile fac acest complex să fie cu adevărat popular în rîndul fanilor de sport montan. Majoritatea pistelor de aici sunt etichetate cu „roşu” şi „negru”, iar cele mai uşoare - „albastre” sunt considerate a fi mai dificile de cît în alte staţiuni alpine. 
 
Confortabilul Zermatt – este un fel de paradis pentru cei care îl cunosc. Oamenii vin aici nu doar să se dea cu schiurile, dar şi să admire frumuseţea idilică a naturii. Stînca uriaşă Matterhorn ce se înalţă chiar deasupra oraşului, este primul lucru ce ţi se aruncă în ochi la intrarea în staţiune. Această stîncă este o adevărată Mecca pentru alpinişti, care cu fiecare vizită tind să cucerească muntele somptuos, însă rămîne a fi cucerit el, numai de cei persistenţi. 
 
Petrecirele zgomotoase din cluburile locale, gustările delicoase ale restaurantelor sau plimbările cu elicopterul prin împrejurimile de aici – în timpul liber, în afară de patinaj nu vei sta pe loc aici. Iar peşterile şi sălile magice de gheaţă pe Matterhon seamănă cu palatele unde locuieşte Crăiasa Zăpezii, misterioase şi reci. Puteţi face un tur panoramic cu telefericul ce pluteşte către piscurile înzăpezite. Iar după toate excursiile poţi vizita parcul de distracţii Alpine Fun Park – unde vei juca o partidă de volei sau golf împreună cu prietenii. 
 
Splendoarea minunată a naturii din Zermatt nu va lăsa pe nimeni indiferent. Vara, cabanele confortabile din lemn seamănă cu nişte căsuţe de jucărie pe un covor verde, iarna, în haine pufoase de nea, înconjurate de munţi şi brazi aceste cabane mici seamănă cu peisajul din felicitările de crăciun. 
 
Zermatt este numit un miracol de zăpadă al Alpilor pentru natura sa unică, pantele ameţitoare şi varietatea de distracţii, ce dăruie o mulţime de clipe fericite. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii