Grecia / Zakynthos

 

Zakynthos – Insula Ţestoasei
Insula Zakynthos, este insula unde pantele muntelui acoperite cu un voal de conifere se intersectează cu şesurile împinzite de iarbă verde şi plajele cu nisip imaculat. Zakynthos nu înseamnă doar natură, bogată şi unică, înseamnă istorie, unde şi-au lăsat amprenta romanii şi veneţienii, în urma cărora s-a păstrat o arhitectură antică nemaipomenită. 
Peşterile azurii Craey, ce ambundă cu ape marine de smarald şi mii de flori ce cresc pe stînci, reflectate în olginda apei, oferă generos o frumuseţe şi o atmosferă magică!
Privelişti magnifice spre insulă se deschid de la bordul unui iaht cochet şi frumos. Aici poţi evada cu barca în liniştitul port Navagio, pentru a savura cu adevărat intimitatea golfului tihnit cu nisip moale şi apă caldă. Şi numai ţestoasele gigantice, datorită cărora insula Zakynthos este numită regatul ţestoaselor, vor sparge liniştea foşnind în nisipul unde îşi păstrează ouăle. 
În Laganas, sute de vile şi hoteluri de lux s-au amplasat chiar pe versanţii delaurilor verzi. Nu departe de coastă, se văd luminile aprinse ale cluburilor de nopate şi barurilor, în care se aude clinchet de pahare şi discuţii neinfinite pănă în zori. 
Keri-Limni – o regiune izbitor de frumoasă, situată în partea cea mai pitorească a insulei. Vechile sale case s-au tăinuit comod printre desişurile de flori Bougainvillea, iar pe străzile pavate poţi ajunge pănă la malul apei, şi să vezi prin valul transparent cum se zbenguie peştişori micuţi, iar la fund vei zări scoicile sidefii şi pietricelele mărunte colorate. 
Fiecare sat de pe insulă îşi are trăsătura sa deosebită. Cineva o să aprecieze intimitatea plajelor, cuiva îi place gălăgia şi zgomotul ce fierbe în oraşe şi pe litoral. Zakynthos îţi oferă linişte şi relaxare de la ritmul nebun al vieţii urbane, el dăruie armonie... 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii