Italia / Viareggio

 

Viareggio: bijuterie toscană
 
Nisip fin de culoare aurie spre roz, marea de un azuriu cald, livezi de portocali pe litoral, mărginite de numeroase hotele luxoase – toate astea se găsesc în Viareggio, perla toscană, regina carnavalului şi croazierelor maritime. La orizont, acolo unde cerul se contopeşte cu marea, alunecă iahturi şi bărci de nea, pe străzi muzicienii învie atmosfera, şi această imagine idilică oferă un farmec unic oraşului vechi. 
 
Muzică răzleaţă, măşti şi păpuşi enorme în trăsuri – carnavalul din Viareggio, nu cedează în faţa celui veneţian după splendoare, frumuseţe şi spectacol. La distracţiile de pe străzi participă tot oraşul, iar chipurile de mască vesele se zăresc peste tot. Chiar şi cel mai serios bucătar-şef al unui restaurant de lux, cutreeră în ziua deschiderii carnavalului mascat în Silvio Berlusconi. Iar vînzătoarea de îngheţată, împarte deliciul deghizată în clovnul Burlamacco. Acesta probabil este cel mai colorat şi amuzant carnaval italian. 
 
În zilele obișnuite, viața în Viareggio curge încet și metodic. Pe litoral se plimbă turiştii binedispuşi, admirînd tarabele cu suveniruri şi buticurile de modă. În cafenele, la umbra umbrelelor se serveşte cafea dulce-amăruie sau poate cineva savurează un pahar de Chianti cu brînză picantă şi miere, admirînd apusul rozaliu ce acoperă lent catifeaua albastră a mării. 
 
Seara, în amurg, Viareggio îşi pierde ritmul lent şi începe o altă viaţă. În cluburi răsună muzica, cerul deasupra plajei explodează în mii de focuri de artificii, cazinourile şi restaurantele orbesc cu luminile jucăuşe, şi se pare că tot oraşul a venit să participe la o mare petrecere de litoral. 
 
Viareggio – un oraş cu o atmosferă de vacanţă în  staţiune, de amuzament şi petreceri. Aici poţi petrece timpul lenevind calm pe nisipul fin sub un soare fierbinte, în ritmuri incitante la petreceri sau în excursii cognitive. Viareggio – înseamnă vacanţă pentru fiecare, o dragoste la prima vedere. Viareggio este o fericire dăruită de perla toscană. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii