Italia / Siena

 

Siena: frumoasa Toscanei
 
Catedrale gotice, porţi masive, frumoase şi vechi, străzi abrupte sinuoase, mai largi sau mai înguste, încît poţi atinge casele opuse cu mîinile întinse... Siena în culorile de ocru-maro, seamănă cu o tînără şi amuzantă elevă a mănăstirii, în uniformă sobră. Ea este cochetă şi mîndră, aşa cum i se cuvine unei domniţe frumoase din înalta societate. Ea inspiră pictorii şi poeţii, îndrăgostind în sine pe fiecare cine i-a văzut pieţile luxoase şi frescele bisericilor. 
 
Străzile ce se împletesc între ele, ba se desfac într-o piaţă însorită, ba se finisează în impas decorat cu havuzuri cu apă potabilă din cele mai ciudate. Nu se ştie ce te aşteaptă după următoarea cotitură, o curte mică sau un bulevard imens în umbra aleelor de stejar. Sau poate după colţ te aşteaptă un restaurant confortabil, cu măsuţe acoperite de feţe de masă imaculate şi carafe cu vin chianti în culoarea rubinului. Şi de acolo, din vîrful dealului, ca în palmă se vede toată Siena. 
 
Chiar în inima Sienei se află piaţa în formă de scoică – Piazza del Campo cu un palat de lux – Palazzo Publico chiar în centru. „Scoica” este locul principal pentru desfăşurarea petrecerilor sieneze – Palio. Toată Siena, la data de 2 iulie şi 16 august, se pregăteşte pentru a-şi susţine Contrada(echipa locală) în cursele de cai, ca mai apoi, steagul cîştigător să-l înalţe în piaţă. 
 
Siena – o amuzantă şi cochetă tînără frumoasă a Toscanei, primitoare şi ospitalieră. Pe străzile oraşului vechi, te poţi simţi o personalitate misterioasă de pe paginile unui roman medieval, iar peste pod, în noile cartiere sieneze fierbe viaţa studenţească. Aici se află cea mai veche universitate europeană, deci atmosfera veselă studenţească se simte aici tot anul împrejur. 
 
Frumoasa Sienea este atît de diversă, încît o săptămînă nu este de-ajuns pentru a o cunoaşte. Aici merită să te reţii, să mai cutreeri străzile, să mai stai în restaurant la un pahar de vin şi plecînd, să mai priveşti odată frumoasa Toscanei, ce poartă uniforma caselor în nuanţe cărămizii. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii