Italia / Sicilia

 

Sicilia: insula petrecerilor
 
„Sicilia – un colţ de rai căzut pe pămînt”
Guy de Maupassant
 
Soare strălucitor, o mare de culori şi livezi infinite de citrice împletindu-se bizar cu plantaţiile de măsline şi viţele de vie... Iar în depărtare se văd benzile albe ale plajelor şi azurul uimitor al mării. Asta e Sicilia – insula peisajelor uimitoare şi a naturii deosebite. 
 
Desigur, Siclia este celebră nu doar pentru natura sa. Ea este ca o ţară aparte, cu principiile şi obiceiurile sale, se deosebeşte de restul Italiei. Sicilia – înseamnă propria limbă, bucătărie, tradiţii şi atitudine. Aici este plăcut să zîmbeşti şi comunicînd inocent să-ţi arăţi simpatia. Aici o drăguţă siciliană dintr-o farmacie suburbană, se va arăta interesată de sănătatea ta şi a rudelor tale, de parcă ar fi stat cu tine în aceeaşi bancă la şcoală. Iar proprietarul restaurantului va pune o vază cu lalele albe pe masă, în urma unei conversaţii amicale cu vizitatorul. 
 
Insula culturilor mixate între Roma antică, Grecia, normanzi şi bizantini. Şi acest amestec, pe deplin se reflectă în arhitectură şi artă. Aici domină barocul sicilian, iar în teatrele de păpuşi sunt întîlnite cu drag personajele-marionete cusute din mătase şi materii aurite. 
 
Bucătăria siciliană, fierbinte ca şi temperamentul sicilian, picantă ca femeile siciliene. Este imposibil să fii aici şi să nu guşti un skaloppine de viţel în sos picant de usturoi, pastele palermitana ori delicioasele dulciuri siciliene! Fără această feerie a gustului, vacanţa pe insula petrecerilor veşnice, şi-ar pierde o parte din farmec!
 
Sicilia este o insulă-sărbătoare, ce nu se termină niciodată! Vacanţele de aici se rotesc în ritmul Santorelli, preluat de pieţile Palermo, de festivalurile de artă din Taormina, de misterul mafiotului Carleone şi plajele Mondelo. 
 
Vacnţa în Sicilia – este o feerie, o sărbătoare, ce se transformă într-un mod de viaţă – uşoară, fără griji, care înebuneşte lumea din jur prin veselia ce o emană!
 
 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii