Italia / Sardinia

 

Sardinia: insulă de smarald
 
„Oh Sardinia, Sardinia
Mare albastră, cer albastru
Munţii par să plutească în ceruri
Ridicîndu-şi norii de pînză”
M. Prozorova
 
Verdele de smarald al pădurilor şi cîmpiilor, valuri de smarald a mării Mediteraniene.. De la înălţimea unui zbor de pasăre, Sardinia arată ca un pandativ preţios, presurat cu smaralde peste plajele din aur alb. Aici domneşte natura, magnifică, pură, aproape neatinsă de om.
 
Sardinia înseamnă vacanţă pe litoral. Azuriul delicat al mării Mediterane, nisipul fin alb ca neaua, fac odihna pe insulă de neuitat! Iar golfuleţele retrase cu grupuri de peşti din cei mai deosebiţi şi locuitori marini bizari, atrag pe insulă scafandrii şi iubitorii de fotografii inedite. 
 
Costa Smeralda, coastă de smarald, locul de odihnă preferat al şeicilor şi aristocraţiei europene. Staţiunea creată de un prinţ arab, şi-a păstrat farmecul original. Masivul stîncos neprihănit, litoralul original şi o mirifică lume subacvatică cu recife şi grădini de corali, frapează pe oricine prin frumuseţile sale. Costa Smeralda – inima Sardiniei. Aici se îmbulzesc iahturile prestigioase, se organizează regate, aterizează elicopterele pe terenuri speciale, iar oaspeţii în restaurante şi hotele sunt întîmpinaţi de portarii manieraţi. 
 
Cu toate acestea, pentru a simţi cu adevărat gustul insulei, trebuie să o explorezi în întregime. Merită să mergi în Cagliari, capitala insulei. Nu departe de oraş poate fi văzut un amfiteatru încorporat chiar în stîncă, fragmentele căruia s-au păstrat încă din perioada Imperiului Roman. 
 
În capitală s-a situat cea mai lungă plajă de pe insulă, cu nisip fin alb, de-a lungul căruia se întind restaurante confortabile şi cluburi de noapte. Dintre mulţimea de centre diving, poţi alege cel mai bun, unde te vor învăţa elementele scufundării şi comportamentului sub apă.
 
Vacanţa petrecută pe Insula de Smarald, va lăsa amintiri frumoase despre plajele izolate, deservirea la cel mai înalt nivel şi deosebita, unica, uimitoarea atmosferă ce domneşte în acest colţ de rai. 
 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii