Italia / Santa Margherita

 

Soarele auriu din Santa Margherita
 
De-a lungul muchiei azurii al mării, se întinde leneş coasta largă presurată de palmieri şi mici cafenele în aer liber. Iar după coastă se întrevăd casele antice imaculate, hotelele moderne, vilele prestigioase şi turnurile ascuţite ale catedralelor gotice. Aşa arată Santa Margherita Ligure din partea mării, o staţiune de elită transformată dint-un vechi sat al pescarilor. 
 
Pe străzile înguste medievale, decorate cu felinare vechi, rătăcea cîndva Petrarca reamintindu-şi de Laura cu păr de aur. În vechiul hotel-castel şi-au petrecut cîndva luna de miere Vivien Leigh si Laurence Olivier. Acest oraş care frapează cu liniştea sa şi locul neobişnuit de amplasare, nu în zadar este numit perla din Tiggulio. Ca într-o paletă, aici s-au combinat seninul cerului, aurul soarelui şi nisipului, smaraldul mării, verdele crud al pinilor şi grandoarea aleelor de palmieri. 
 
Coasta din Santa Mergherita – este locul preferat al rezidenţilor şi turiştilor pentru plimbările serale. În micile cafenele de lîngă parapet, poţi sta la masă, savurînd un pahar de vin răcoritor Ciro, şi lăsînd briza să-ţi mîngie visele, să urmăreşti cum soarele se izolează în valurile tihnite ale mării. 
 
Santa Margherita – înseamnă iahturi, albe, graţioase, precum păsăsrile, ce zboară haios desupra apei. Dacă relaxarea leneşă de plajă te plictiseşte, coloritul castelelor antice te oboseşte, iar sufletul cere o doză de romantism şi aventură, atunci îţi recomandăm să închiriezi un iaht cochet şi să porneşti într-o mică croazieră spre malurile din Portofino ori insula Capri. 
 
Faţadele albe a caselor, hotele moderne ce se combină perfect cu vilele elegante ale secolului al XV-lea, bulevarde de litoral mărginite de palmieri şi chiparoşi – toate acestea creează o atmosferă atît de specială şi deosebită în Santa Margherita Legure încît, cu siguranţă vei arunca o monedă în cel mai apropiat havuz în speranţa de a reveni pe aceste meleaguri, să mai vezi o dată cum se scufundă o rază aurie de soare în valurile de smarald al mării din mirifica Santa Margherita.   
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii