Italia / San Felice Circeo

 

San Felice Circeo: safirul oceanic
 
Stînci maiestuoase întretăiate de peşteri şi grote, şoaptele mării printre dunele de nisip şi pini legănaţi de briza uşoară – aşa arată San Felice Circeo, staţiune iubită de elita creativă şi aristocraţia italiană. În aroma fragedă a mării cu nuanţe saline se contopesc răşine amărui de pini şi gustul dulce de portocali... Acest buchet de arome, exotic şi unic, pluteşte de-asupra oraşului şi coastei ca o pulbere de parfum...
 
Plajele largi din San Felice cu nisip moale şi auriu, incredibil de curate – locul preferat de relaxare a turiştilor! La orizont, acolo unde cerul se contopeşte cu marea, alunecă graţios iahturile de nea, sclipesc bliţurile bărcilor agile. Şi poţi organiza o adevărată aventură, închiriind un vas pentru a vizita Insulele Pontine. Sau poţi încerca vînătoarea subacvatică, admirînd locuitorii marini. Iar dacă îţi doreşti intimitate şi izolare, stîncile ascund zeci de golfuleţe, confortabile şi nelocuite. Aici, la marginea mării, liniştea se întrerupe doar de valurile ce se izbesc în roci şi de crabii neastîmpăraţi ce foşnesc prin nisipul auriu. 
 
San Felice – locul ideal pentru iubitorii de sporturi extreme. Cel mai înalt pisc Circeo, ascunde trasee greu accesibile, iar dacă îţi ajung puteri şi curaj să ajungi pînă în vîrf, poţi vedea celebra cupolă vaticană a catedralei Sf. Petru şi Vezuviu din altă parte. 
 
Amatorii de scufundări tind să ajungă în San Flice pentru a vedea statuia lui Hristos, care este instalată la fundul mării.
 
În stîncile San Felice se găsesc o mulţime de peşteri şi grote frumoase. Există chiar şi o legendă, care spune că în una din peşteri locuieşte vrăjitoarea Chirche Majah, care dăruie domniţelor fricire şi tinereţe veşnică, iar bărbaţii sunt înzestraţi cu masculinitate. 
 
Serile în staţiune sunt luminate de cluburile de noapte şi discoteci. În amurgul apusului de soare, coasta San Felice se umple de vizitatorii petrecăreţi, la măsuţele din cafenele se serveşte aperitivul de seară, iar spre cluburile de noapte se grăbesc să ajungă iubitorii de muzică şi dansuri ce ţin pînă în zori. San Felice este locul unde fiecare îşi va găsi tipul de distracţie, aici nimeni nu rămăne plictisit! San Felice – este safirul oceanului în aurul plajelor. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii