Franta / Saint-Tropez

 

Saint - Tropez: vacanţă de staruri
 
Saint - Tropez ... Din acest nume respiră o atmosferă de viaţă boemă şi aroma de recepţii mari. Aici chiar şi natura este decorată în culorile trendy ale sezonului – lanţul de aur al plajelor, pandativul de safir al mării mediterane, rochia verde a pădurilor de pini şi „pantofi” robuşti de culoarea ocrului cu nunaţe fine cărămizii. Aici se odihnesc starurile şi milionarii, politicienii şi oligarhii, poeţii şi pictorii. Coasta Saint-Tropez-ului este împînzită de vile şi conacluri prestigioase iar hotelele şi restaurantele concurează după bogăţia decorului cu palatele sultanilor. 
 
În golfurile confortabile şi izolate s-au ascuns plajele cu nisip de aur. Marea azurie mîngîie malul, briza proaspătă se amestecă cu mirosul de pini. Îţi doreşti pur şi simplu să te întinzi pe nisipul fin urmărind norii pufoşi pe cerul senin şi să asculţi şoapta maritimă...
 
Iar cînd te saturi de odihna pe coastă, te poţi arunca în valurile răcoroase, deranjînd micuţii peştişori ce se zbenguie la mal. Sau încearcă de „prinde valul” intrînd în apele mediteraniene pe un surf. Mai apoi, îndepărtîndu-te de ţărm cu barca, merită să faci scufundări cu aqualungul şi să faci cîteva poze spectaculoase locuitorilor maritimi. 
 
Seara, pe frumosul ţărm din Saint-Tropez, se aprind felinarele şi începe zbuciumata viaţă de noapte! Aici defilează starurile, pozează tinerele modele începătoare şi roiesc paparazzii, sperînd la o fotografie scandaloasă, care le va schimba viaţa. În port stau ancorate iahturi luxoase ce seamănă mai mult cu veliere. Apropo, anume în Saint-Tropez jurnaliştii băgăreţi, au aflat pentru prima dată despre romanul prinţesei Diana cu miliardarul Fayette. 
 
Artiştii pictează apusuri de soare magnifice, publicul inactiv se plimbă pe faleză ori stau în cafenele democratice şi restaurante respectabile, iahturile ancorate strălucesc în lumini fluorescente. În Saint-Tropez a sosit noaptea, aprinsă şi plină de viaţă, gata să te distreze şi să te înveselească. Şi admirînd culorile calde ale cerului din apus, cu un pahar de vin rece de Burgundia, îţi doreşti să rămîi aici pentru totdeauna, în acest magic oraş al viselor şi luxului. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii