Franta / Roscoff

 

Roscoff: granit roz în lumina apusului
 
Printre golfurile pitoreşti şi bancurile de nisip, pe malul mării, s-a adăpostit de vînt micul oraş Roscoff. Cu doar patru sute de ani în urmă, oraşul era refugiul trăgătorilor liberi, piraţilor şi corsarilor. Cine ar fi crezut că veselul şi periculosul Roscoff, un refugiu al hoţilor maritimi, se va transforma într-un confortabil şi drăguţ oraş cu peluze îngrijite în faţa caselor şi centre unicale de tratament...
 
Destinul şi natura i-au dăruit Roscoff-ului peisaje frumoase, nisip moale pe plaje naturale şi locuri pitoreşti care au cucerit de la prima vedere pe cei care le-au vizitat. În 1899 Dr. Bagot a decis să deschidă în fosta localitate a piraţilor un centru de sănătate. De atunic aici se lecuieşte  oboseala cronică, se fac proceduri de întinerire sau pur şi simplu se odihneşte dinastia engleză şi franceză. 
 
Hotelurile din vechile castele normande, duc turiştii într-o atmosferă plină de culoare a epocii medievale. Designerii au reuşit să ajungă la un compromis între confortul modern şi ambianţa baronilor normani. Pereţi de grnait roz, săli-cantine enorme, paturi baroniale cu piloni de piatră şi acoperite cu baldachin- toate astea induc oaspeţii în epoca cavalerilor fideli, a doamnelor elegante şi a piraţilor ameninţători. 
 
Iar în sanatorii- echipament modern, piscine, fizioterapie, acupunctură. Aici se tratează problemele ortopedice, există chiar şi o şcoală specială de relaxare şi proceduri de întinerire. Şi îţi permiţi cu adevărat să te relaxezi şi să te laşi pe mîinile medicilor şi cosmetologilor profesionişti, care vor reîntoarce frumuseţea şi sănătatea şi vă vor ajuta să prindeţi la puteri noi pentru realizări noi. 
 
Cînd va veni timpul să părăseşti oraşul de granit roz, merită să faci o plimbare pe plaja de aur, într-un golf retras, şi să arunci în valuri pentru „reîntoarcere”  cîteva monede, şi nu uita să iei cu tine şi o scoică sidefie. Pentru ca atunci cînd o vei pune la ureche să auzi marea „cîntînd”  şi să-ţi aminteşti dunele de nisip al Roscoff-ului. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii