Italia / Punta Ala

 

Punta Ala: un diamant toscan
 
În inima Toscanei, în umbra borului de pini, chiar la marginea mării, unde aerul este îmbibat cu miros amărui de răşină, s-a situiat micul oraş Punta Ala, un paradis pentru iubitorii de plajă şi tot ce e frumos. Printre stîncile pitoreşti se ascund mici golfuri izolate, valurile cristaline ba se izbesc cu furie de poalele stîncilor ba se rostogolesc încet către nisipul de nea al plajelor. Iar în depărtare plutesc graţios iahturi imaculate, ce amintesc de eleganţa lebedelor. Aici preferă să se odihnească starurile de film şi sport, elita boemiei italiene. Punta Ala – este pentru cei care apreciază frumuseţea naturii, luxul, confortul şi prestigiul. 
 
Punta Ala – Mecca scafandrilor, atît celor începători cît şi celor care au deja experienţa insulelor exotice. Golfurile înguste şi tihnite tăinuiesc grote şi peşteri subacvatice, în care se ascund vietăţi marine fabuloase în unicitatea sa. Iar marea limpede şi pură, oferă posibilitatea de a imortaliza lumea subacvatică, şi să duci cu tine acasă cele mai neobişnuite fotografii cu peşti viu coloraţi, corali bizari sau portretul unei ţestoase marine. 
 
Pe malurile medievale a litoralului Toscan, se înalţă hoteluri luxoae, de-a lungul coastei se întind restaurante şi cafenele cu terase în aer liber. Ziua, în umbra pinilor, pe mal se plimbă turiştii inspirînd aroma de răşină şi savurînd răcoarea. Cînd vine seara cafenelele şi restaurantele sunt pline cu vizitatori, răsună muzica, luminează felinarele şi sub geana apusului, marea capătă o nuanţă fină de roz. 
 
Punta Ala – este un colţ uimitor de frumos al naturii, un diamant decupat de oameni, adăugînd luciu şi eleganţă. Aici poţi savura liniştea, evadînd din agitaţia zilelor cotidiene, poţi admira peisajele mirifice, să te bucuri de promenade lente pe litoralul pavat, să te delectezi cu o croazieră spre Elba pe un iaht imaculat. Punta Ala dăruie frumuseţea şi farmecul unei vieţi calme, în care te poţi deonceta de la firele timpului mereu grăbit. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii