Italia / Portofino

 

Portofino: regatul delfinilor
 
„Niciodată nu am mai avut un astfel de sentiment, ca atunci cînd am văzut golful verde în tărîmul armoniei şi păcii – Protofino, atît de departe de neliniştele deşarte ale vieţii noastre.”
 
Guy de Maupassant
 
În valurile acvamarine ale mării Mediteraniene, se observă înotătoarele delfinilor, iar de sub apă răsar năsucurile nostime ale delfinilor... Aşa arată Portofino – „Portul delfinilor”, aşa era numit oraşul în antichitate. Se pare că anume aici se află acel mitic „Regat al Delfinilor”. Poate din cauza acestei experiente uimitoare, Portofino este locul preferat al boemiei italiene. Sau poate că atracţia acestei staţiuni minunate constă în golfurile pitoreşti, malurile stîncoase sau coloritul caselor şi străzilor medievale?
 
Portofino atrage iubitorii de vacanţe impozante, plimbări negrăbite în apus de soare şi a liniştea de litoral. Aici nu există nici  o grabă, aici domneşte pacea, liniştea şi armonia! Agitaţia zilelor cotidiene se retrage din moment ce ajungi în „Regatul Delfinilor”, unde de-a lungul panglicii acvamarine a mării se întind plajele aurii, aerul ambundă de miros de portocale şi răşină de pini amărui. 
 
Aici poţi practica favoritul diving în golfurile izolate şi peşteri subacvatice, admirînd peştii viu coloraţi şi înotînd la întrecere cu delfinii. Sau pur şi simplu, savurează liniştea şoaptelor saline a mării şi foşnetului copacilor. Sau poţi rătăci pe litoralul pavat analizînd vilele prestigioase a marilor personalităţi, care demult au ales tihnitul Portofino în calitate de reşedinţă de vară!
 
Portofino – înseamnă frumuseţea naturii şi pitorescul castelelor medievale şi bisericilor. Înseamnă azuriul mării transparente şi aurul moale al plajelor, stradele vechi încrucişate şi un ţărm larg cu alei de portocali. Portofino – este luxul armoniei şi păcii, care ne lipseşte atît de mult în agitaţia zilnică a marilor oraşe. Portofino este locul unde se naşte fericirea! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii