Cipru / Pissouri

 

Pissouri: ţărmul mării, soarelui şi vinului
 
Situat între Paphos şi Limassol, micul sătuc Pissouri, este un exemplu de staţiune confortabilă pentru o vacanţă liniştită şi relaxantă fără agitaţia şi gălăgia urbană. Printre dealuri, presărate cu viţă de vie, satul, încă din perioada strămoşilor şi-a păstrat farmecul şi carisma. Dacă vii în Pissouri dinspre o vale înaltă, sunt văzute acoperişurile luminoase de ţiglă a caselor vechi, străzile înguste pavate în piatră, şi o bandă fină a plajelor cu prundiş ce se întind elegant de-a lungul mării. 
 
Atunci cînd căldurile de după-amiază mai scad iar dinspre mare bate o briză uşoară, poţi merge la o plimbare lină prin oraş. În această perioadă, el abia se trezeşte, pe litoral umblă petrecăreţii inactivi, în taverne, la o ceaşcă de cafea lumea discută cu voce tare. Iar seara oraşul iar se transformă: vine adevărata „Noapte Cipriotă” cu veselie incitantă, dansuri şi cîntece. Aici toată lumea dansează şi cîntă din inimă, pînă la epuizare, fără ezitare se dăruie distracţiilor. 
 
Cînd vizitezi Pissouri, cu siguranţă trebuie să guşti din vinul local. Şi numai decît de la taverne diferite. Pentru că aici, în Cipru - patria Afroditei, aceatsă licoare este deosebit de bogată şi aromată. Aceasta  oferă tot ce e mai bun în semn de recunoştinţă pentru bunătatea şi vigilenţa cu care fermierii îngrijesc de culturile lor.
 
Soare veşnic blînd, mare transparentă şi limpede precum un cristal, briza uşor sărată- viaţa în Pissouri e calmă şi negrăbită, iar vacanţele vor aduce o mulţime de plăceri, încît nu vei dori să te întorci în ritmurile nebune a vieţii obişnuite cotidiene. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii