Grecia / Paros

 

Paros: insula de marmură
 
Şiruri lungi de podgorii, dealuri infinite, case imaculate din porţelan alb, plaje izolate – insula Paros, aproape necunoscută turiştilor, oferă linişte şi pace absolută. 
Aici te vei simţi mai confortabil decît în orice alt loc al lumii, poţi rătăci alene pe străzile înguste dintre casele de marmură, vizitînd micile taverne unde vei savura o cafea tare sau un vin rece. 
Cînd soarele apune la orizont, viaţa de aici începe a străluci în alte culori şi a juca în alte ritmuri. Răcoarea de seară adună grecii la terasele în aer liber din piaţă, şi în ritmul dansului Sirtaki se înghesuie o caravană formată din public pestriţ şi divers. Toată lumea dansează ameţită de bucurie, savurînd muzica şi briza uşoară, ce bate dinspre mare. Sărbătoarea durează pînă dimineaţa devreme. 
Capitala insulei Parikia  - este un muzeu modern sub cerul senin, unde se întind ruinele vechiului oraş. Una din principalele atracţii turistice din Parikia – monumentul bizantin Ekatontapiliani, o frumoasă biserică albă. Nu departe s-a construit un castel medieval în stil veneţian, scăldat în flori de iasomie şi caprifoi. 
Plajele din Paros – variate şi pitoreşti. Plaja Kolimbifres este mărginită de stîncile de smarald, care se oglindesc în apă, arătînd astfel ca nişte gardieni ce păzesc maiestos natura feciorelnică. Plajele Krios şi Livadia, cu cel mai fin nisip de pe insulă, sunt perfect potrivite pentru vacanţele cu copii. 
Paros – îmbină în sine frumuseţea uimitoare a locurilor cu grădini şi plaje de nisip auriu, cu ape de smarald şi un patrimoniu bogat, ce redă pe viu povestea istoriei sale. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii