Franta / Nisa

 

Nisa de aur...
 
Farmecul acestui oraş, împrăştiat pe malurile golfului romantic al Îngerilor, ademeneşte călătorii deja de mai mult de 100 de ani. Cerul azuriu, marea albastră, vile prestigioase, hotele şi restaurante situate pe defileu, stradelele înguste ale vechiului oraş. Nisa încîntă şi captează precum o tînără cochetă capricioasă, te cucereşte şi îndrăgosteşte... Aici s-a odihnit aristocraţia britanică şi franceză, aici s-au plimbat marii principi ai casei Romanov, Nisa a fost iubită de George Sand, Dumas, Stendhal, şi ... V. Ulianov.
 
După scînteia soarelui şi azurul mării, luciul vitrinelor şi luminile cazinourilor, de multe ori se trece cu vederea faptul că Nisa mai înseamnă istorie. Plimbările pe străzile labirintice ale oraşului vechi vor dărui o mulţime de impresii de la descoperirea Nisei uitate! În cartierele şi uliţile sale, încă se mai păstrează micile magazine de ceasuri şi brutării, cîrciume şi taverne, în care, ca şi acum o sută de ani, clientul e servit cu un pahar de vin muscat sau i se va propune o porţie de midii în sos de lămîie. 
 
Însăşi Nisa seamănă cu o floare luminoasă, în fiecare dimineaţă emanînd arome parfumate. Vechea piaţă Le Cours Saleya, se umple cu ramuri de iasomie, de mimoză primăvăratică, boboci de trandafir şi bucheţele de violete. Aroma îmbătătoare pluteşte deasupra acoperişurilor spre cerul albastru, spre soarele auriu. Oraşul Vechi îşi ascunde farmecul unic sub acoperişurile din ţiglă romanică şi crengi de cireş, dar un călător atent şi curios nu va rata şansa de a face cunoştinţă cu fermecătoarele cartiere ale Nisei vechi. 
 
Dacă îţi doreşti o relaxare pasivă, atunci un loc mai bun decît plajele Nisei nu vei găsi. Soare fierbinte, marea azurie, şi alunecînd pe valuri precum pescăruşii- iahturi albe ca neaua. În astfel de momente, înţelegi bine că viaţa este frumoasă şi uimitoare! Cel puţin atît timp cît există Nisa. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii