Franta / Mont Saint-Michel

 

Mont Saint-Michel: a opta minune a lumii
 
Un sentiment de nedescris: să stai la o terasă în aer liber, la o masă acoperită cu pînză albă ca zăpada şi să te laşi măngîiat de vîntul proaspăt atlantic ce miroase a mucegaiul secolelor trecute. Iar în jur totul e acoperit de tihnă şi pînă la orizont se întinde apa... Acest lucru spune că a venit timpul mareelor în vechea mănăstire Mont Saint-Michel de pe insula stîncoasă. Uimitoarea insulă se află la doar cîţiva kilometri de continent, dar de două ori pe zi el pare a fi de neatins din cauza valurilor ce bat cu furie acolo, unde de curînd se întindeau kilometri de bolovani şi nisip. 
 
Desigur, pentru a ajunge într-un astfel de loc antic şi romantic, o caretă cu perdele din mătase trasă de trei cai negri ar fi perfectă. Dar în lipsa caretei şi cailor, poţi lua şi autobuzul, poate nu e chiar atît de roamntic, în schimb confortabil. 
 
Cu toate acestea, dacă vrei să te simţi o personalitate misterioasă sau un cavaler în armuri vechi, atunci trebuie să faci o promenadă în jurul insulei. Mănăstirea, care reprezintă o serie întreagă de clădiri medievale, tăinuieşte multe mistere. După o plimbare pe străzi întortocheate, poteci secrete, după ce ai văzut sala cavalerului, vechea trapeză şi celulele călugărilor, este dificil să nu cedezi farmecului fatal al acestui loc. 
 
Mont Saint-Michel este plin de legende şi mituri, cum ar fi o sticlă sigilată de vin. În perioada celţilor antici, insula a servit ca loc de înmormântare, şi a purtat numele sumbru de Muntele Mormînt, iar druizii misterioşi se închinau soarelui de pe această stîncă. Vechile mituri afirmă că aici, într-un sarcofag de aur, în adâncimile pasajelor şi temniţelor secrete se află însuşi Gaius Iulius Cezar. Se spune că regele Arthur, a omorît aici un gigant ce schilodea districtul. Şi legenda Sfântului Graal spune că, între pereţii voluminoşi ai mănăstirii Catarii sau chiar Templierii au îngropat aici o relicvă antică. 
 
Mont Saint-Michel - un loc sacru, mitic şi minunat. Atmosfera neobişnuită a coloritului medieval, aura misterelor şi legendelor şi un văl uşor de pericol atrag turiştii şi doritorii de a cunoaşte natura enigmatică acestei fabuloase insule. Deşi plecă de aici, fără a găsi vreun sarcofag de aur, sau bolul lui Graal, magia unică a insulei rămîne ca cea mai vie amintire despre Franţa. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii