Spania / Malaga

 

Malaga: Regina de Sud
... Malaga, Malaga, Malaga...
Castaniete şi ritmuri de flamenco
Şi sunet de chitară, şi căntece...
(José Lopes Ruiz)
 
Capitala „Insulei Soarelui” – Malaga antică, strălucitoare, melodioasă, cu mici chiringitos(cafenele pe lajă) ce miroase a paella şi sangria. Ea pare a fi veşnic tînără şi e atît de ciudat să vezi martorii din piatră a istoriei sale antice pe stradelele cu o vechime de mii de ani. Se păstrează cu o grandoare regală, şi în acelaşi timp se distrează precum o tînără dansatoare. Este o regină în simplitatea sa. Regian Sudului!
Malaga – oraşul de origine a lui Picasso, spaniolul impulsiv. Aici se află casa sa devenită muzeu, şi soarele fierbinte, într-un mod straniu  iluminează lucrările, ducînd publicul într-o lume fantastică a oamenilor vagi şi unghiulari, femeilor spaniole cu siluetă fină, şi filosofilor ironici. 
 
Pînă şi Catedrala din Malaga, este construită în stilul marelui artist, numită de către locuitori „La Manchita” (o singură mînă), din cauza faptului că pînă în prezent una dintre clopotniţile sale aşa şi nu a fost construită. 
De-a lungul străzii principale, se întinde Grădina Botanică - Paseo del Parque, umbroasă şi răcoroasă. În timpul Ferii frenetice, aici răsună chitarele, zveltele Palmas bat ritmul, sevrind pe fiecare cu băuturi „malaga” şi prăjituri în formă de tuburi. 
Este de-ajus să mergi un pic mai deprate, şi apare un alt peisaj: marea albastră, iahturi albe, pini zvelţi şi masivii muntoşi. Aceasta e Costa del Sol, cu ale sale petreceri vibrante pe plajă, nopţi incendiare în lumina focurilor de artificii şi corăbioarelor de nea. 
Cea mai prestigioasă staţiune – Marbella. Străzile de aici se spală zilnic cu şampon, iar litoralul este decorat cu sculpturile originale create de însuşi Dali. Fiecare vilă din apropierea staţiunii Marbella, are cîte o parcare specială pentru mai multe nave, iar un prînz în restaurant poate ajunge la valoarea medie a unui tur de şapte zile în Spania. Aici îşi au apratamentele celebrităţi ca: Julio Iglesias, Madonna si David Bowie. 
O vacanţă de familie pe măsură vă aşteaptă pe plajele din Estepona. De pe malurile sale poţi zări coasta portocalie a Africii şi Gibraltarul. 
Benalmadena – pentru tineri şi copii! Aici îşi vor găsi distracţii pe măsură atît maturii cît şi tînăra generaţie. Parcul de distracţii „Tivoli” – pentru copii, „Parcul Safari” – pentru părinţi, iar delfinariul „Marina” şi spectacolul oferit de către delfini vor trezi interesul celor mici şi mari. 
Malaga – Regina Sudului, sarcastică şi măndră, şi totuşi incredibil de ospitalieră. Cel care a fost în Malaga cel puţin o dată, a participat la marea veselie a Ferii, s-a plimbat agale de-a lungul coastei „Paseo del Parque”, acela v-a reveni cu siguranţă aici. Pentru a resimţi minunăţia şi simplitatea Reginei de Sud – Malaga!
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii