Elvetia / Lugano

 

Lugano: Perlă Elveţiană
 
La poalele celor două piscuri, la frontieră cu Italia însorită, s-a situat un mic orăşel Lugano. Malurile bine îngrijite a lacului cristalin şi vederile pitoreşti a versanţilor alpini, fascinează şi tentează. Lugano – înseamnă cer senin albastru şi soare italian. 
 
Liniştea şi pacea, care domnesc în staţiune, te vor încărca cu energie pozitivă, pe care o vei folosi la practicarea ciclismului montan sau alpinism. Hipismul ori windsurfingul sunt la fel de populare în aceste locuri. O plăcere deosebită – să închiriezi o barcă cu pînze şi să mergi într-o mică croazieră pe lac, admirînd porturile şi satele de pe coastă. 
 
Lugano este ca o perlă alpină, amestecînd meticulozitatea elveţiană cu ospitalitatea şi dragostea de viaţă italiană. Drept confirmare al acestui fapt sunt localnicii: prietenoşi, veseli şi activi. 
 
Aici nu trece o lună fără vre-un festival ori sărbătoare a unui sfînt venerat. Au devenit destul de populare festivalurile de jazz, care se desfăşoară chiar pe străzi, în perdeaua serilor de vară. 
 
În Lugano vei găsi o mulţime de muzee şi catedrale, parcuri şi restaurante. Aici totul vorbeşte despre vecinătatea cu Italia. Magnifica Catedrală Sf. Lorenzo păstrează cultura şi moştenirea strămoşilor din epoca Renaşterii: fresce antice şi basoreliefuri, sculpturi rococo şi capodoperele artiştilor celebri. Muzeul ciocolatei spune povestea de origine acestei băuturi magice. Iar după o excursie interesantă, într-o cafenea agreabilă, te poţi delecta cu o ciocolată fierbinte precum un sărut, şi vei simţi cum revin forţele pentru noi explorări. 
 
În fiecare seară, coasta se umple de oameni, restaurantele întîmpină oaspeţii şi îi cucereşte prin bucătăria rafinată. Viaţa de noapte în Lugano este vibrantă şi diversă. Numeroase cluburi si baruri sunt pline de tineri petrecăreţi. 
 
Lugano este numit perla Elveţiei pentru clima blîndă şi rafinamentul de care dispune. Aici îţi doreşti să revii an de an, pentru a savura puritatea aerului alpin, să bei delicioasa ciocolată fierbinte şi să admiri litoralul fermecător. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii