Cipru / Limasol

 

Limassol - cel mai bun leac pentru agitaţie
 
Limassol - acesta este cel mai mare oraş din Cipru, al doilea după Nicosia. Cu toate acestea, printre călători şi turişti acesta se plasează pe locul întîi. Acest oraş nu lasă indiferent pe nimeni. Aici străluceşte un soare luminos, încălzind marea şi impunînd ca totul în jur să înflorească şi să miroase dulce. Şi toate acestea datorită locaţiei sale din punctul cel mai sudic de pe insulă. Aici fierbe viaţa, se organizează festivaluri, sărbători ai zeilor antici şi fără multă agitaţie savurezi cea mai bună vacanţă aşa cum îţi doreşti- distractivă sau liniştită. 
 
În Limassol nu este loc de plictis şi disperare, aici se distrează din plin şi maturii şi copiii. În timp ce părinţii se bucură de briza marină în taverna locală, copiii se veselesc în parcul acvatic sau grădina zoologică locală. Limassol este comod pentru cei care îşi doresc să vadă toată insula din partea mării. La fel se bucură de popularitate excursiile marine. Mîndria Limassol-ului este coasta ce se întinde pe o lungime de zeci de kilometri. Probabil este cel mai lung ţărm din toate cele existente în oraşele mari cipriene. 
 
Cei care nu sunt pentru prima dată aici, încearcă să ajungă la Festivalul Vinului, ce se desfăşoară în luna septembrie. Căci soarele blînd şi văile ce îl privesc, sunt căptuşite ca un postav verde cu viţă de vie, ceea ce oferă vinului aromă, gust şi culoare unică. Orice proprietar de tavernă ce se stimează îţi va oferi propriul vin de casă asigurîndu-te ca anume al lui e cel mai bun... Îţi va alege chiar şi bucatele la acest vin. 
 
Principalul punct de atracţie al oraşului este moştenirea lăsată de Cavalerii Templieri, castelul-cetate Kolossi. Aici s-a desfăşurat ceremonia de cununie a Regelui Angliei Richard Inimă de Leu cu Ducesa de Navarra, care mai târziu a devenit regina Berengaria. Pe străzile înguste şi verzi poţi merge spre ruinele antice ori sanctuarul Afroditei. O altă mîndrie a locuitorilor este sanctuarul lui Apollo. 
 
Într-un mod uimitor, Limassol uneşte în sine indiferenţa sudică şi rutina urbană. Nimeni nu se grăbeşte nicăieri, trecătorii zîmbesc iar stăpînii tavernelor şi restaurantelor locale întîmpină oaspeţii ca şi cum ar fi vechi prieteni. Limassol este cel mai bun leac pentru agitaţie şi paşii grăbiţi ai vieţii actuale, Limassol este minunea Ciprului magic. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii