Cipru / Larnaca

 

Metropola aleelor de palmieri
 
Larnaca este unul dintre cele mai mari oraşe din Cipru. Aici este concentrată întreaga activitate  afaceristă şi culturală a populaţiei insulei. În general, oraşul îşi întîmpină oaspeţii din aer, deoarece portul este un lux doar pentru iahturile localnicilor şi navelor de mărfuri. Locul convenabil de amplasare a oraşului permite turiştilor să cunoască mai bine atracţiile sale şi desigur să se bucure de frumuseţea nemaipomenită. 
 
În braţele sale calde, Larnaca este gata să primească turişti pe tot parcursul anului. Localnicii sunt foarte ospitalieri şi plini de viaţă. Acest lucru este confirmat de faptul că oraşul găzduieşte mai multe festivaluri organizate de autorităţile locale şi întreprinderile private. Datorită faptului acumulării enorme de atracţii turistice istorice chiar în centrul oraşului, este destul de uşor să-i afli istoria ori să asculţi cum un ghid povesteşte despre o altă mitologie. Aici poţi vedea ruinele oraşului antic Kitiuma aparţinând secolului al VIII-lea î.Hr., poţi vizita Lacul Sărat, pentru a urmări grupurile de păsări Flamingo roz care trăiesc aici din noiembrie pînă în luna martie sau poţi merge prin magazine unde preţurile nu lovesc înălţimi ameţitoare. 
 
Datorită programului de sprijin pentru industria turismului, la est de oraş a fost creată o regiune nouă cu hoteluri de lux ce se întind chiar pe plaje. Ele fiind înconjurate de numeroase restaurante, baruri şi parcuri de apă. Un loc popular pentru plimbările pe jos, atît pentru rezidenţi cît şi oaspeţi este Aleea de Palmieri „Zenonos Kitieos”, ce se întinde de-a lungul întregului oraş. Şi sigur, de aici spre vest s-au instalat o mulţime de magazine de unde poţi cumpăra diverse suveniruri ca să-ţi aminteşti de vizita insulei. Mergi la munte la capela subterană  Ayia Faneromeni ascunsă într-o peşteră, sau pur şi simplu dăruieşte-ţi o plimbare prin oraş, admirînd unicitatea sa şi vederile mirifice spre mare. 
 
Larnaca este locul unde veţi găsi mulţi prieteni noi, care apreciază nu numai atmosfera liniştită, dar şi istoria oraşului, care doresc să atingă şi să vadă rezultatul uimitor al acestei istorii...
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii