Austria / Laa an der Thaya

 

Laa an der Thaya: spiritul antic într-o staţiune tînără
 
Chiar în inima din Weinviertel, acolo unde razele solare inundă cu lumină şi căldură cîmpiile de un verde crud, acolo se află micul orăşel Laa an der Thaya, cea mai tînără şi modernă staţiune termală din Austria. Laa an der Thaya se află chiar la graniţa cu Cehia iar turiştii îşi pot diversifica odihna nu doar cu excursii în Viena, pînă la care sunt doar cîteva ore cu maşina, dar şi în vechiul oraş ceh, Brno!
 
Însă Laa an der Thaya este un oraş interesant de la sine, şi dacă nu ai chef să mergi undeva, atunci în micul oraş medieval vei găsi o mulţime de locuri pentru distracţii dar şi monumente arhitecturale. Aici s-a păstrat un adevărat spirit de anticism, romantic şi fermecător. În piaţa principală se înalţă două clădiri ale Primăriei, iar în partea de jos a oraşului se află un castel medieval – simbol antic al puterii Moraviei din Sud. 
 
Izvoarele termale din Laa sunt cunoscute de mult timp, însă adevărata popularitate a venit o dată cu deschiderea complexului medical şi de sănătate în anul 2002. Acum există cîteva centre medicale diverse. 
 
„Jungle Laa”- este un complex de saune cu ierburi şi lemne. Aici se include şi sauna termală, jacuzzi, o baie de aburi regală şi chiar o fîntînă de gheaţă!
 
Laa – este un loc minunat pentru copii! Aici s-a înfiinţat un parc mare de distracţii pentru ei şi în timp ce mamele savurează masajul ori piscina cu apă termală, cei mici se distrează în „Lumea Copiilor”. Aici se găseşte un bazinul închis „Jolly Troll” şi altul în aer liber „Bubbels”, şi o mulţime de tobogane de apă. 
 
Laa an der Thaya – o staţiune în care poţi combina odihna cu excursiile şi tratamentele, iar plimbările lente prin oraş se intercalează cu sărbătorile berii şi festivalul cepei, care se desfăşoară aici în fiecare an. Iar sunetele de ţambal subliniază şi mai tare spiritul romantic al antichităţii din cea mai tînără staţiune. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii