Franta / La Baule

La Baule- plaja dragostei
 
Pentru unii vacanţa de plajă însemnă soare arzător, aer fierbinte şi marea caldă. Pentru alţii- răcoarea valurilor revigorante ale oceanului. Cei care preferă clima temperată aleg La Baule. Aici nu există căldură dogoritoare iar apa oceanului e rece şi împrospătează. 
 
În La Baule nu te poţi plictisi! Plajele de nisip, unele dintre cele mai preţuite în Europa, spălate de oceanul furios, iahturi şi corăbii cu pînze, carting şi plimbări călare pe cal- La Baule îşi întîmpină oaspeţii cu căldură. 
 
Oraşul are mai multe şcoli de navigaţie unde te poţi simţi ca un „lup de mare” sortînd uneltele şi învăţînd a conduce o navă. Iar apoi vei ieşi în largul mării împreună cu propriul instructor pentru a te bucura de briza proaspătă a oceanului şi să simţi cît de ascultătoare poate fi pînza în mîinile unui profesionist! 
 
Sau pur şi simplu poţi închiria un iaht cu o echipă experimentată pentru a savura o mică croazieră pe ocean, ceea ce nu e rău deloc. 
 
După băile de soare şi relaxarea de pe litoral, merită să faci o plimbare prin oraşul scăldat în culoarea albă. Străzile vechi se înlocuiesc cu cartierele vilelor şi conacele pitoreşti de toate vîrstele şi stilurile, de parcă s-ar fi petrecut un concurs al arhitecţilor şi fiecare străduindu-se să fie unic. Turnuleţele roşii ale castelelor, coloanele albe ale vilelor greceşti, farmecul sumbru al stilului gotic, modernul high-tech-  probabil un cartier unic în felul său!
 
La Baule nu e doar pentru a te relaxa, aici poţi remedia starea sănătăţii, să-ţi întăreşti organismul obosit de stresul şi agitaţia zilelor cotidiene. Două centre mari de talasoterapie oferă programe unice folosind cosmetologia marină, tratarea stresului, pierderea în greutate şi cursuri de relaxare.
 
La Baule este ţărmul iubirii şi liniştii. Aici, sub soarele călduţ, înconjurat de flori şi natură eşti tentat să visezi şi să iubeşti rătăcind pe nisipul alb al plajelor magnifice. Iar cînd va veni timpul să-ţi iei rămas bun de la frumoasa staţiune aruncă o monedă în largul oceanului- ca să te asiguri că vei reveni aici, atunci cînd îţi vei dori să simţi din nou mîngîierea domolului soare din La Baule şi să asculţi „vorba” pescăruşilor ce bîntuie deasupra oceanului.  
 
 

 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii