Franta / L'Alpe d'Huez

 

Alpe d’Huez- insula soarelui
 
Zăpada ce străluceşte sub soare, peisaje muntoase superbe, aer pur răsunător- nu în zadar francezii au numit una dintre cele mai vechi staţiuni Alpe d’Huez- insula soarelui. Aici este regatul zăpezilor, strălucind precum un curcubeu în lumina orbitoare a razelor solare. Iar cei care s-au odihnit aici, tind să revină la aceste trasee bine îngrijite şi la aerul îmbibat de aroma pădurilor de pini. 
 
Versanţii Alpe d’Huez vor fi apreciaţi pe măsură atît de către schiorii profesionişti cît şi de începătorii care şi-au pus schiuri pentru prima dată în picoare. Aici vei găsi pante cu dificultate diversă- de la simple „verzi” şi  „albastre”  pînă la complicate „roşii”şi „negre”. Datorită întocmirii temeinice a sistemului de comunicare între trasee diferite şi a organizării bine gîndite a angajaţilor, staţiunea funcţionează ca un ceas, fără întreruperi şi erori. 
 
O caracteristică importantă a munţilor Alpe d’Huez, este transportarea schiorilor pe vîrful Blanc(3300metri). De aici, de sus se vede aproape tot Nordul Franţei de ţi se taie răsuflarea de la traseul „negru” care începe de sus şi duce pînă la poalele muntelui celebru. 
 
Cei care preferă snowboardul în loc de schiuri, vor aprecia pe măsură cele 2 parcuri de zăpadă luxoase cu piste halfpipe. Primul se află la înălţimea Lac-Blanc, al doilea se află uşor sub punctul 2100metri. 
 
Francezii iubesc copiii iar acest lucru este vizibil cu deosebire în Alpe d’Huez. Aici vei găsi o mulţime de distracţii pentru puştii de toate vîrstele- creşe pentru bebeluşii de la 6 luni, şi cluburi de instruire cu schiurile pentru cei mai mari. O altă alternativă sunt cursele cu săniuţe trase de cîini, copiii avînd posibilitatea să vadă grote cu sculpturi din gheaţă, se pot juca cu bulgări de zăpadă, pot învăţa să patineze scriind cifra 8 împreună cu instructorul. Iar serile le pot petrece la piscină, făcînd scufundări şi concurînd cu părinţii la înot. 
 
O vacanţă grozavă în luxosul Alpe d’Huez nu oferă nici o şansă de plictis! Şi de fiecare dată urmărind zîmbetele din fotografiile făcute în staţiune, îţi vei dori să revii şi să inspiri profund aerul răşinos al legendei Turului francez- Alpe d’Huez. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii