Emiratele Arabe Unite / Fujeira

 

El – Fujairah- o varietate liniştită
 
Luminos, radios dar în acelaşi timp calm, El - Fujairah este zona cea mai pitoreasca din Emiratele Arabe Unite. Aici se îmbină uimitor de frumos munţii Hajar şi cîmpiile fertile, răcoarea mării şi deşertul supraîncălzit, hotelele confortabile şi golfurile izolate. Fujairah este o contactul cu istoria bogată a emiratelor şi monumentele antice, cu cascadele  Al Vurraya şi grădinile luxoase Ain Madhab. Fujairah - e dragoste la prima vedere!
Chiar pe drumul din Dubai către Fujairah, autobusele trec pe lîngă un peisaj uimitor al dunelor. În lumina roşie a apusului, dunele de nisip se pictează în roz, iar în depărtare se înalţă falnic munţii Hajar. Şi se pare ireală, poate chiar cosmică, vederea ce pluteşte din geamurile autobuslui. 
Divingul în Fujairah este unul dintre cele mai bune din emirate. Acoperit de corali moi şi coloraţi, fundul mării ascunde peştişori, pe alături înoată sepiile graţioase, iar din crăpăturile peşterilor se ivesc mutrele curioase ale peştilor-scorpioni. Nu departe de „Insula Rechinului”, se află un recif artificial „cimitirul auto” şi peştera adîncă „Prăpastia Lumii”. Pe acolo hoinăresc peştii indiscreţi, iar la suprafaţă se joacă delfinii nostimi. 
Dacă îţi doreşti să diluezi un pic neaua plajei cu un strop de extreme, poţi găsi un ghid-explorator şi să cucereşti munţii clocotinzi ai Arabiei. Sau poţi merge într-o călătorie captivantă prin albiile secate ale rîurilor, poţi participa la un safari în deşert şi să găseşti o oază abandonată. În drum spre casă, în răcoarea mării, vei admira moscheele înalte şi cetăţile antice, aşa cum e şi Arabia. 
El- Fujairah este o frumuseţe şi liniştea adevărată a Arabiei. El nu acceptă vanitatea, să te odihneşti în magia emiratelor trebuie fără să te grăbeşti, savurînd fiecare minut cu o gură de şampanie impetuoasă
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii