Italia / Florenta

 

Florenţa:  iris plăpînd....
 
În verdeaţa dealurilor toscane, în ceaţa irişilor blînzi, se întinde libertin Florenţa aurie, oraşul cîntat de Dnate, celebrat de Leonardo da Vinci, oraşul care a dăruit lumii Boccaccio şi Amerigo Vespucci. Acesta nu cedează în faţa carismei oraşului pompos Roma şi romantismului oraşului elegant Veneţia, pe lîngă asta Florenţa îşi are propriul şarm ce a inspirat nu doar un pictor, scriitor sau poet. 
 
Grandioase palate şi castele florentine, poduri delicate şi pompoase, aici nu poţi face un pas fără să nimereşti într-un loc istoric, pentru că frumoasa Florenţa este o istorie sculptată în piatră. Florenţa este concepută pentru plimbări lungi şi fermecătoare. Grădini cu flori, catedrale, muzee, palate şi pieţi, toate acestea cuceresc şi ademensc orice călător. Este de-ajuns să te obişnuieşti cu ritmul deosebit florentin, să simţi inima oraşului şi nostalgia Florenţei va dura o viaţă. 
 
Pe istoricul pod Ponte Vecchio, care trece peste rîul Arno, s-au aşezat magazine vechi şi ateliere de bijuterii. Meşterii sunt gata să îndeplinească orice capriciu, să dea orice formă a blriliantului ales de cumpărător. În cafeneaua din Piaţa Signoria, mai jos de Palazzo Vecchio, poţi servi o ceaşcă de cafea aromată şi să te odihneşti admirînd frumoasele peisaje. Iar mai tîrziu, cu noi puteri, să mergi la galeria Uffizi, unde se păstrează lucrările maeştrilor pensulei Botticelli, Rafael, Michelangelo.
 
Pe lîngă rafinamentul şi eleganţa Florenţei, acesta rămîne a fi un oraş dinamic şi modern în plină dezvoltare, unde comorile arhitecturale intercalează cu centrele comerciale din sticlă, buticuri luxoase, hotelrui confortabile şi oficii. Aici e locul de creaţie a multor designeri celebri, aici e Mecca celor obsedaţi de shopping, ameţeşti de la atîtea nume de branduri şi articole de design ce pot fi aduse din Florenţa.
 
Florenţa – delicat, fragil şi veşnic, oraş care a trăit suişuri şi coborîşuri, a fost un stat întreg dar nu a încetat niciodată să uimească... Oraşul în care s-a întruchipat toată frumuseţea Italiei, rafianmentul epocii Renascentiste şi relevanţa modei... Oraşul designerilor şi creatorilor de modă, bijutierior şi artiştilor, Florenţa, mereu frumoasă, rămîne în suflet pentru totdeauna. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii