Franta / Evian les Bains

 

Evian-les-Bains: perla savoiardă
 
Dacă îţi doreşti să evadezi de la realitate, dar în acelaşi timp să-ţi petreci vacanţa interesant şi benefic, atunci un loc mai bun decît mica şi confortabila staţiune Evian-lesBains, nu vei găsi. Aceasta e situată pe malul lacului pitoresc genevian, în umbra aleelor de castani şi arţari. Aici domneşte o pace şi linişte incredibilă, ceea ce nu te lasă să te gîndeşti la griji sau alte complicaţii. Vacanţa în Evian-les-Bains, efectiv te aduce la viaţă!
 
Desigur, faptul se datorează şi izvoarelor termale unice şi centrelor de sănătate, capabile să facă minuni. De exemplu, un centru SPA unic "Mieux Vivre» la hotelul de lux "Evian Royal Palace» oferă proceduri de reabilitate a sănătăţii şi frumuseţii: masaj Ayurvedic, împachetări diferite ale corpului, programe terapeutice.
 
Este de-ajuns să te întorci după o procedură miraculoasă şi îţi doreşti să mergi zburînd la o plimbare pentru a inspira adînc aerul proaspăt de la poalele Alpilor. Străzile umbroase duc spre malul lacului, la cafenelele şi restaurantele locale. O ceaşcă de cafea şi cele mai delicioase chifle pe terasa cu vedere spre oglinda lacului... Iar razele soarelui de apus te mîngîie abia atingîndu-se... Şi lasă lumea să aştepte!
 
În Evian-les-Bains există o mulţime de posibilităţi să primeşti plăcere de la viaţă! Vara vei face promenade cu barca cu pînze pe lacul genevian, iar din februarie pînă în aprilie se deschide sezonul de schi.
 
Pasionaţii de muzică vor aprecia sala de concerte „hambarul de lîngă lac” şi serile muzicale ale acestuia. Şi numaidecît trebuie să mergi într-o excursie captivantă spre defileul cu denumire înspăimîntătoare - „Podul Diavolului”. 
 
Cînd va veni timpul despărţirii de minunatul Evian, merită să arunci o monedă în adîncurile lacului genevian. Ca să te asiguri că vei reveni aici, pentru o plimbare de-a lungul bulevardelor si parcurilor şi să bei o ceaşcă de cafea aromată în mica patiserie de pe coastă...
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii