Grecia / Creta

 

Creta: minune cu ochi albaştri
„Atît de mare e aceatsă insulă albastră – 
Creta hilară. Înfloresc minunile 
În pămîntul răsunător. Auzi a delfinilor  
Aripioare cum se zbat subteran.”  O. Mandelstam
Minunea Greciei cu ochi albaştri, Creta, precum o bijuterie în diadema insulelor elene, străluceşte mii de ani, ademenind călătorii în oaza sa. Este o insulă a legendelor, aici prind viaţă povestirile despre Minotaur, aici fiecare locuitor îţi poate face o excursie în peştera lui Zeus. Însăşi natura de aici e plină de farmec şi  predispune la o stare lentă, de aceea vacanţa din Creta îţi va rîmăne  mereu în amintire. 
Peştera lui Zeus din munţii Dikti, un loc misterios, unde, conform legendei, acesta s-a salvat din ghiarele nemilosuli Cohn... E pe cît se poate de reală, această peşteră, lucru ce te face să crezi că anticul zeu olimpic este un personaj istoric real. 
Palatul din Knossos  - centrul necunoscutei civilizaţii minoice, străbătut de coridoare încîlcite şi pereţi sinuoşi cu blocaje – se asociază cu opera maestrului Dedalus – Labirintul Minotaurului. 
Creta are tendinţa de a scufunda vizitatorii în anticism, în istorie, trecînd lent de la vitrinile strălucitoare a magazinelor moderne spre vechile mănăstiri, de la marea albastră spre faptele eroice ale zeilor din Olimp. 
Amurgul – cea mai distractivă perioadă de pe insulă! În tavernele de pe coastă, vizitatorii sunt serviţi cu o „cină simplă” din zeci de feluri de bucate naţionale, muzicanţii încîntă lumea pînă în zori, iar în cercul dansatorilor de sirtaki se atrag tot mai mult oaspeţi noi. Dacă îţi doreşti să simţi cu adevărat farmecul coloritului grecesc, un loc mai bun decît taverna cretană nu vei găsi. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii