Spania / Costa Dorada

 

Costa – Dorada: Coasta de aur a Spaniei
 
Coasta de aur a Spaniei... Aici nisipul e mărunt precum pudra aurie, străluceşte în razele vii ale soarelui, iar marea îşi întinde valurile de safir peste praful valoros. Pinii de smarald oferă umbra şi răcoarea mult dorită, iar aerul miroase a flori de portocale. Coasta de aur a Spaniei... Aici poţi alege orice fel de vacanţă: de la contemplarea liniştită a valurilor graţioase sub soarele blînd, pînă la petrecerile cu spumă din cluburile luxoase, de la distracţii captivante în parcurile acvatice, pînă la la rafting nebun pe rîurile montane. Costa-Dorada, oferă bucuria fiecărei clipe!
Capitala turistică a coastei de aur – Salou, îşi întîmpină oaspeţii! Plaje largi, mare caldă şi iahturi de nea, ce alunecă elegant pe mătasea apei – Salou e frumos şi prestigios! De-a lungul litoralului se întind terasele restaurantelor, la mesele cărora turiştii admiră plapuma caldă a apusului de soare. Iar gurmanzii savurează minunăţiile bucătăriei andaluziene şi cataloniene la un pahar de snagria – celebra băutură revigorantă. 
Tarragona – capitala Cataloniei de sud, arhaică şi totuşi îmbibată de prospeţimea tineretului. Plaje spaţioase mărginite de pinii străvechi, urmele din perioada dominaţiei maurilor şi finicienilor, restaurante modrne şi cluburi de iahturi – aici s-au amestecat culorile aprinse ale vacanţelor pentru orice preferinţe. 
În împrejurimile lagunelor tihnite, se întind plaje uluitoare, iar de departe, de pe bulevardele vaste, se aude muzica vibrantă... Aceasta e La Pineda – paradisul generaţiei tinere, nu departe de Tarragona. Aici se distrează spuma tineretului monden, iar lungele călătorii din timpul zilei se alătură petrecerilor incendiare cu spumă din celebrul club de noapte „La Pache”. 
Costa-Dorada – o splendoare a naturii, o boare uşoară de frumuseţe antică şi luxul petrecerilor vibrante pe nisipul fin din coasta de aur. Aici plictisul nu îşi are locul, pentru că chiar şi aerul e îmbibat cu romantism, aventură şi dragoste. În livezile de portocali adie briza lejeră, marea de samrald îşi leagănă valurile spre nisipul auriu, şi în acest peisaj, în acest spirit natural, viaţa devine năucitoare, precum dulcele cocktail „malaga” şi luxoasă precum petrecerea „La Pache”. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii