Franta / Corsica

 

Corsica- smaraldul francez
 
„Privirea-mi era captată de golfurile magnifice ornamentate cu agat, de plajele mieroase, de golfuleţele ascunse, de munţii înzăpeziţi, pădurile misterioase, de fluxul nebun al apelor şi cascadelor.”
Antoine de Saint-Exupery
 
Verdele de smarald al copacilor, marea de smarald, plajele albe şi stîncile aurii- Corsica, precum o creaţie rafinată a meşterilor bijutieri, atrage mereu călătorii şi iubitorii de furmos. Chiar şi grecii antici au numit-o „Callista”(preafrumoasa) iar romanii orgolioşi refuzau să domine asupra corsicienilor nu mai puţin mîndri, preferînd să-i ţină în calitate de prieteni. 
 
Aici, pe minunata insulă, devine clar că uite, în acest loc începe perfecţiunea naturii, cea mai reuşită creaţie a sa, elogiul său! Peisajele aproape sălbatice de lîngă ţărmurile stîncoase se înlocuiesc cu tufişuri de verdeaţă şi plaje de nea, iar micile oraşe care nu s-au dăruit încă agitaţiei moderne, ca şi acum o sută de ani, trăiesc o altă viaţă, propria viaţă! La fel ca sute de ani în urmă, în micile taverne poţi gusta din supa de castane cu moluşte, tocăniţă din arici de mare, clătite dulci cu miere din castane şi să simţi că viaţa e uimitoare, iar Corsica- cel mai bun loc din lume!
 
Ce fel de mare fără aventuri maritime?! Pe insula Corsica poţi face scuba diving, analizînd casele aricilor de mare, steluţelor graţioase sau o bătălie dintre calmar şi dorado, poţi paria chiar de partea cui va fi gloria în această luptă. 
 
Surfing-ul domneşte în Corsica! Valurile perfecte cuceresc atît începătorii cît şi surferii profesionişti. Iar adînc, în munţii corsicani, se ascund rîuleţele sprintene cu praguri şi mini cascade pe care le poţi cuceri pe un caiac de munte ameţind de la vîrtejuri şi peisaje frumoase! 
 
Corsica este locul monumentelor pentru iubitorii de călătorii cognitive. Aici s-au născut şi au crescut oamenii ce au schimbat lumea- Napoleon Buonoparte şi Cristofor Columb. Şi cel care a vizitat „smaraldul francez” va păstra mereu în amintiri luxul şi frumuseţea acestei opere de artă a naturii, menţinută şi îngrijită de către corsicienii orgolioşi aproape în forma sa originală! 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii