Grecia / Corfù

Corfu: Insula de Smarald

 
„Întreaga mea fiinţă se bucură. Mergem spre Corfu. Mergem înapoi spre minunatele plantaţii de măslini şi marea albastră, spre căldura şi zîmbetul prietenilor noştri, spre acele zile aurii şi interminabile”
Gerald Durrell
"Păsări, fiare și rude"
Plantaţii de măslini, parcuri de chiparos, grădini de portocale şi lămîie, ca o pătură verde se întind de-a lungul mării albastre. Pe cîmpii şi dealuri se aştern ordonat podgoriile, ce ascund în umbra frunzişului verde strugurii  maturi. Aşa se prezintă Corfu – insulă de smarald, miracol verde al Greciei. 
Corfu – aici găseşti plaje, calme şi vesle, singuratice şi aglomerate, pretenţioase şi simple, dar totuşi mirifice în splendoarea sa naturală. Nisipul alb şi fraged, mîngîiat de apele fine ale mării, aleile dense de chiparoşi pe muchia litoralului oferă umbră salvatoare şi viaţa pare a fi simplă precum acest peisaj mirific. 
Cea mai dotată staţiune a insulei este Dassia, unde parcul cu vegetaţie densă vecinează cu plaja imaculată, aducînd aer proaspăt şi răcoritor în zilele fierbinţi cu soare. Nu departe de Dassia, se situează cea mai prestigioasă regiune din Corfu – Kommeno cu vile şi hoteluri de lux. 
În partea de Sud a insulei, amatorii de linişte şi pace vor aprecia regiunea Agios Georgios – aici domnesc tavernele confortabile, restaurantele cu bucătărie grecească şi o mulţime de distracţii precum schiurile de apă sau paraşuta marină. 
Cel mai frumos loc pe insulă este Paleokastritsa, unde plajele de nisip vecinează cu stîncile de pe litoral, în care se izbesc valurile jucăuşe. Marea de smarald ademeneşte iubitorii de vacanţe active şi pescuit. Vegetaţia abudentă oferă posibilitatea de a organiza un picnic la umbră chiar pe plajă, sau puteţi închiria o barcă şi să mergeţi să admiraţi litoralul din largul mării. În restaurantele locale se servesc cei mai delicioşi homari de pe insulă. 
Corfu – frumos şi unic, eliminînd orice şansă de plictiseală sau dezamăgire. El cucereşte din prima, chiar şi renumitul călător,  scriitor şi zoolog Gerald Durrell, nu a putut uita frumuseţile insulei de smarald. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii