Italia / Lacul Como

 

Lacul Como - bijuterie italiană
 
În pînza transparentă a lacului, ca într-o enormă oglindă, se prevede frumuseţea nordică a pinilor şi înfloritorilor oleandri de culoarea lavandei. Lacul Como este ca o perlă italiană mărginită de munţi şi castele medievale. Como – este un lux al naturii, o explozie de culori şi climă blîndă, Como – este eleganţă, rafinament şi exotism. Acesta fascinează cu frumuseţea sa divină şi te îndrăgosteşte pentru totdeauna. 
 
Como – nu este doar natură şi peisaje dar şi sate medievale cu case albe în desişuri dense de mirt şi oleandru. De-a lungul străzilor pavate în piatră, se întind spre soare măslinii şi chiparoşii, viţa de vie se răsuceşte în ornamente verzi pe albul pereţilor pînă la acoperişurile portocalii, iar vîntul uşor răspîndeşte aroma oleandrului înflorit şi strugurilor copţi. În depărtare se văd vile luxoase, colorate, cu grădini neobişnuite şi arhitectură complexă. Aceste contraste a naturii şi arhitecturii, supraţa sticloasă a lacului înconjurată de munţi şi văi au fost o sursă de inspiraţie pentru Goethe, Heine, Ceaikovski, și Musset. Aici se află aura romantismului şi poeziei, pe care o simţi ca o aromă fină de parfum, în fiecare adiere de vînt, în fiecare floare, în undele de pe lac. 
 
Locul preferat al aristocraţiei şi unul dintre cele mai prestigioase hotele a Europei - Villa d'Este. Acesta arată precum un palat regal înconjurat de un splendid parc cu havuzuri şi statui antice. În interior, în camere, atîrnă picturile originale a diferitor artişti cu nume mondial, iar pe holuri sculpturi de marmură. Vila a fost construită în secolul al XVI-lea, iar proprietarii săi au fost personalităţi regeşti şi elita supremă bisericească – cardinali şi arhiepiscopi. Numai în 1873, vila a început să găzduiască oaspeţi emeriţi din întreaga lume. În prezent aici se cazează staruri de cinema şi sport, şeici arabi şi prinţi, miliardari şi oligarhi. 
 
Lacul Como – este romantism în lux şi eleganţă, o natură uimitoare cu o nuanţă de colorit medieval. Como – vacanţă pentru cei care apreciază graţia şi rafinamentul în orice: de la apartamente regale pînă la peisajele mirifice de la fereastră!
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii