Franta / Cassis

 

Cassis- mare cu parfum de coacăză
 
Chiar în albastrul mării, înconjurat de stînci şi viţe de vie s-a ascuns micul orăşel pitoresc Cassis. Aici seninul cerului se întrece cu satinul mării, iar malurile stîncoase ferm îl protejează de vînturi. Aici aerul miroase a coacăză neagră, deoarece fructul creşte peste tot! Însăşi denumirea Cassis înseamnă „coacăză neagră”.  Restaurantele locale servesc deserturi uimitoare, iar fiecare patiserie păstrează în taină reţeta sa de Cyrus cu adaos de vin rose local şi lichior somptuos de coacăze. Se pare că şi marea stupefiantă adie cu aroma acestui fruct miresmat. 
 
Străzi înguste pavate în rocă şi case situate  apropape una de alta, pe pereţii cărora se întind liane de viţă de vie- astfel de peisaje idilice le găseşti oriunde în Cassis. Este locul unde îi plăcea să vină Winston Churchill, iar Andre Derain era des în vizită pe aici. Aceştea fiind ademeniţi nu atît de liniştea şi pacea de aici cît de peisajele uimitor de frumoase ale fiordurilor franceze. Fiind înconjurate de stîncile ameţitor de înalte, micile golfuri oferă nunaţe nebune de albastru şi turcoaz, nuanţe de care nici nu bănuiai că există în natură! 
 
Una dintre cele mai frumoase strîmtori- D’an Vo. Apa transparentă pînă la fund, incredibil de albastră, sidefie, irizată, sclipeşte sub soare, strălucind ca un smarald topit. Stîncile înalte, aurii în apusul soarelui, încercuiesc frumuseţea strîmtorii precum o bijuterie scumpă. 
 
Cînd simţi nevoia de a face o pauză din ritmul agitant al vieţii moderne, merită să vii aici pentru a inspira profund aroma de coacăză a mării, pentru a admira frumuseţea strîmtorilor, şi să asculţi ţipetele pescăruşilor deasupra capului. Şi viaţa va aprinde licăriri scîntietoare în culorile ireale, pictate în apele strîmtorilor din Cassis. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii