Franta / Carcassonne

 

Carcassonne: un miracol din Languedoc
 
Nu departe de Languedoc se află un castel uimitor. Turnuri uriaşe, lacune şi temniţe sumbre, labirinturile coridoarelor încîlcite- aici nimic nu s-a schimbat de sute de ani. Doar că în locul soţilor brutali şi soţiilor frumoase în rochii brodate cu aur, prin castel rătăcesc turiştii, analizînd statuiile şi exponatele din muzeu. 
 
Fabulosul oraş zidit- Carcassonne, este ca un monument din Evul Mediu, înălţându-se deasupra râului Aude. Unii dintre cei mai frecvenţi vizitatori sunt echipele de filmări. Aici a fost filmată bisona Jana d’Arc, iar Disney Carcassonne şi-a schiţat renumitul screensaver, tot aici s-au desfăşurat filmările din pelicula "Harry Potter". Carcassonne este un decor viu spre fanteziile magice şi istorice. Fantastic şi ireal, este o atracţie pentru istorici şi arhitecţi, pentru iubitorii de film sau pur şi simplu romantici. 
 
În adîncul cetăţii s-a ascuns muzeul Inchiziţiei, şi nu e o simplă coincidenţă! Anume de aici, din Carcassonne, au venit legendarii catari (Albigensians), şi anume aici aceştea au fost nimiciţi de biserica riguroasă Catolică, fiind consideraţi nişte eretici periculoşi. De aici, din Carcassonne, unde a avut loc prima instanţă ecleziastică a bisericii Catolice, au fost aprinse flăcări deasupra Languedoc.
 
Ce fel de castel fără fantome?! Iar în Carcassonne există un muzeu întreg dedicat fantomelor. Aici poţi afla totul despre cele mai vesele şi înfricoşătoare stafii, le poţi auzi paşii iar dacă ai un pic de „noroc” , vei da cu nasul în vre-o fantomă chiar după cotitura coridorului. 
 
Vei avea impresia că în Carcassonne totul respiră cu istorie. Aici vei fi transportat cu o sută de ani în urmă, în epoca cavalerilor, misterioşilor albigeni, epoca cruciadelor şi inchiziţiilor. Prin acest castel au trecut numeroase personalităţi istorice, fiecare lăsînd o amintire bună despre sine. Umbra lor şi azi alunecă pe străzile din piatră, provocînd să le oferi o privire. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii