Italia / Capri (insula)

 

Capri: regina stîncilor
 
Capri – insula petrecerilor şi a plăcerii divine, insula naturii fabuloase şi peisajelor mirifice, insula frumuseţii şi liniştii! Nu în zadar Capri este locul preferat de elita şi starurile mondiale! În mijlocul stîncilor abrupte şi plajelor fine, în umbra palmierilor şi plantaţiilor albe de portocali, în sunetul brizei şi ciripitul păsărilor poţi simţi o incredibilă fuziune cu natura, să te simţi în paradis!
 
Vacanţa în Capri – înseamnă hotele în castele şi palate madievale, ce abundă în lux şi fler de antichitate. De-alungul străzilor, ce se întind pînă pe litoral, stau cafenele cu terase în aer liber, sub umbrelele cărora s-au izolat turiştii, negrăbit sorbind cafeaua aromată cu o prăjitură delicată tiramisu sau tort de ciocolată. Aici e tărîmul fericirii savurate pe îndelete, şi doar păsările gălăgioase încalcă idila tot sărind pe ramurile copacilor de portocali. 
 
Peştera Albastră - unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe pământ. Peşteră subacvatică cu atmosferă magică, străluceşte în azuriul apei marine, ca şi cum pereţii peşterii sunt făcuţi din pietre preţioase. În „Sala Numelor”, fiecare turist poate lăsa o tăbliţă cu nuemle său, care mulţi ani va lumina uşor în culori argintii. Călătoria în Peştera Albastră va rămîne mereu în memorie ca o aventură magică!
 
Cel mai remarcabil în Capri – este marea! Pur-cristalină, foarte curată, de un albastru pătrunzător, marea din Capri captivează prin frumuseţea sa. Perla Golfului Napoli, Capri a fost întotdeauna considerată cea mai respectabilă staţiune-insulă italiană. Stîncile abrupte, întretăiate cu peşteri şi arcuri naturale de forme neobişnuite, au inspirat şi încă mai inspiră pictorii şi scriitorii, roamnticii şi iubitorii peisajelor idilice. 
 
Capri – înseamnă romantism şi frumuseţe, beatitudine fără exagerare, vacanţă fără agitaţie şi complicaţii. O vacanţă care va rămîne pentru totdeauna în memorie precum o rază argintie din Peştera Albastră. 
 
 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii