Franta / Cap-Ferrat

 

Cap Ferrat: Vacanţă în stil Rothschild 
 
Armonia peisajului pitoresc din peninsula Cap Ferrat, cu plaje superbe de nea, cu verdele de smarald al eucaliptului şi chiparoşilor şi albastrul transparent al mării, de mult au fost apreciate de puternicii acestei lumi. Vilele de lux ale aristocraţilor din Lumea Veche şi cenaclurile prestigioase ale miliardarilor ce seamănă mai mult cu palate regale, în combinaţie cu climatul moale mediteranean fac din Saint-Jean-Cap Ferrat un adevărat paradis. 
 
Întretăiat de poteci pentru pietoni şi serpantine şerpuite printre grădinile fabuloase, în umbra cărora s-au ascuns hoteluri de lux şi vile prestigioase, Saint-Jean-Cap Ferrat a absorbit tot luciul şi atracţia Rivierii franceze. 
 
 
Un loc aparte în Saint-Jean-Cap Ferrat ocupă conacul baronesei Beatrice Ephrussi de Rothschild, aşa numitul Palat Marin. Roz precum zborul ansamblului renaşterii, conacul a fost numit Ile de France(insula Franţei). La momentul actual în vile se petrec excursii unde poţi vedea apartamentele de lux ale baronesei în stilul Mariei- Antoniette, picturile marilor artişti şi o colecţie unică de obiecte din porţelan. 
 
Nu mai puţin atractive decît însăşi vila sunt grădinile ce o înconjoară. Aristocratica şi estetica doamnă, în memoria călătoriilor sale, a creat 7 grădini în stiluri diferite- exotic, francez, japonez, florentin, spaniol, provensal şi rozariu. Treceri fine de la o grădină la alta, havuzuri, foişoare şi flori de grădină, toate astea crează o atmosferă magică oferind un sentiment de poveste. 
 
Iar în vechiul port domină o atmosferă total diferită... Acolo găsim sute de cafenele mici şi restaurante fine, unde puteţi savura o excelentă bucătărie mediteraneană, iar cei mai buni cofetari ai Europei vă vor oferi deserturi nemaipomenite. 
 
Aici s-au odihnit Friedrich Nietzsche, Isadora Duncan şi Somerset Maugham, acum în Saint-Jean-Cap Ferrat preferă să se relaxeze departe de fani si paparazzi starurile de filme şi muzică. Prestigios şi ireal de frumos- un colţ feeric creat de natură. Cap Ferrat este atracţia celor care s-au obişnuit cu tot ce e mai bun, cu cele mai frumoase peisaje, cu cea mai blîndă mare, cele mai curate plaje şi cele mai confortabile apartamente. Celor care preferă odihnă în stil  Rothschild...
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii